Αρχική ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Μέσα σε ατμόσφαιρα κατανύξεως τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση...

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατανύξεως τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου π. Πορφυρίου Δελλή

Το πρωί της 30ης Ιανουαρίου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής.

Mέσα σε ατμόσφαιρα κατανύξεως και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου π. Πορφυρίου Δελλή,ο οποίος διετέλεσε επί 32 συναπτά έτη (1988 – 2020) Προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Ανδρέου Δήμου Αγίας Παρασκευής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.τον οποίο με προσωπική μέριμνα ανήγειρε,αποπεράτωσε,εξωράϊσε και διακόσμησε εσωτερικά με περίτεχνα ψηφιδωτά και πολυτελή μάρμαρα.

Εκτός όμως από κτήτορας του Ιερού Ναού αναδείχθηκε πνευματικός καθοδηγητής και φιλόστοργος πατέρας πολυάριθμων ψυχών,που έβρισκαν κοντά του την ανακούφιση,τη στήριξη και την παρηγοριά στα ποικίλα προβλήματα και τις αντιξοότητες της ζωής.

Ο αείμνηστος φιλόκαλος και φιλακόλουθος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Δελλής (1945 – + 24 Δεκεμβρίου 2020),αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης και πνευματικό τέκνο του Γέροντος και νυν Αγίου της Εκκλησίας μας Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου (+ 2 Δεκεμβρίου 1991),ήταν κεκοσμημένος με ευρεία θεολογική παιδεία,ακμαίο λειτουργικό φρόνημα,αξιομνημόνευτη ρητορική ικανότητα και απαράμιλλη καλλιφωνία,καθώς και με πάμπολλες αρετές και πνευματικά χαρίσματα.

Το γεγονός αυτό τον κατέστησε άξιο λειτουργό του Υψίστου,που διηκόνησε την Εκκλησία του Χριστού με ευλάβεια,σεμνότητα και αφοσίωση.Του τεσσαρακονθημέρου μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ.Θεοδωρήτου.

Στο κήρυγμά του ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου,ο οποίος επί 20 συναπτά έτη διετέλεσε Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αττικής,αναφέρθηκε στη βαρυσήμαντη πνευματική αποστολή και προσφορά των Τριών Ιεραρχών,καθώς και στην πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη που άφησε με το πολυετές πολύπτυχο έργο του ο αοίδιμος Αρχιμανδρίτης π.Πορφύριος Δελλής,ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 24 Δεκεμβρίου 2020,παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων και ετάφη ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων σε ένα από τα υπόγεια παρεκκλήσια του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου,που ο ίδιος διαμόρφωσε και εξωράϊσε κατά τη διάρκεια της ευδόκιμης και καρποφόρας ιερατικής του διακονίας.

Είθε η μνήμη του να είναι αιωνία και άληστος,να πρεσβεύει δε για τα πνευματικά του τέκνα και τους ενορίτες του Αγίου Ανδρέου Δήμου Αγίας Παρασκευής με τις αδιάλειπτες προσευχές και τις θεοπειθείς ικεσίες του στον Πανοικτίρμονα Θεό,τον Οποίο τόσο πολύ αγάπησε και υπηρέτησε!