Στο attika tv ο Γιάννης Αργυρός μίλησε για τα “ΚΕΠ Υγείας” (VD)

Τι είναι τα ΚΕΠ Υγείας :

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. 

Ποια είναι τα οφέλη για τα μέλη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μου;

Το λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας,  χρησιμοποιείται από τον Δήμο και ως βασικό εργαλείο ευαισθητοποίησης των δημοτών στην πρόληψη και στον προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και επικοινωνίας και  ενημέρωσης για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.
Οι Δημότες μπορούν να εγγραφούν στο Λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ μέσα από το site www.kepygeias.org .

Ποια ειναι τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας;

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια. Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον  COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακολουθήστε χαρακτηριστικά το βίντεο από την Συνέντευξη του κ. Ιωάννη Αργυρού, Αντιδημάρχου Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Διοικητικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτή Δημάρχου,  Υπεύθυνο για τα ΚΕΠ Υγείας  Αγίας Παρασκευής .

Στο κανάλι AtticaTv  και στην εκπομπή ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ με την δημοσιογράφο, Φραντζέσκα Σαββοργινάκη.