Πάσχα στο χωριό με self test και μία μόνο μετακίνηση

Πάσχα στο χωριό περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της κυβέρνηση μετά το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από χτες και το διαφαινόμενο άνοιγμα των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει Πάσχα στο χωριό με self test αλλά μόνο μία μετακίνηση και αυτή προς το χωριό. Στην ουσία δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση προς τις γειτονικές περιοχές του νομού παρά μόνο αποκλειστικά στο χωριό.

Κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί το πρωί μιλώντας σε εκπομπή ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος, αφού προανήγγειλε το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα, τόνισε πως «η πιθανότητα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα στα χωριά μας θα είναι μια μεγάλη ανάσα. «Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όχι σε περιοχές όμως που θα είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες. Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες».

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται έως τον Μάιο θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 3 εκατ. πολίτες και τον Ιούνιο υπολογίζεται ότι το 60% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα έρθουν 2,3 εκατ. δόσεις και τον Ιούνιο άλλες 3,1 εκατ. δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας δεν θα παίζουν ιδιαίτερο ρόλο τα κρούσματα αλλά, ο αριθμός εισαγωγών και οι νοσηλείες. Όσο προχωρά ο εμβολιασμός θα μειώνεται η δυναμική των κρουσμάτων, δηλαδή δεν θα καταλήγουν πολλά από αυτά στα νοσοκομεία.

Πηγή: dikaiologitika.gr