Ωμός κρατικός εκβιασμός

Προσβάλλει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και συλλογικά την ελληνική κοινωνία η εγκύκλιος της νομικής συμβούλου του Κράτους Ελένης Πασαμιχάλη με ημερομηνία 1η Ιουνίου 2021, η οποία καλεί όλους όσοι εργάζονται στους δημόσιους φορείς να αποφεύγουν την όποια εμπλοκή τους σε δικαστικές διαδικασίες όπου διάδικος είναι το Δημόσιο και να μην καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του Δημοσίου σε περίπτωση που αυτό τους ζητηθεί.

Να το κάνουμε ακόμα πιο σαφές; Καλείται ο δημόσιος υπάλληλος είτε να αρνηθεί να παρουσιαστεί, είτε να ψευδομαρτυρήσει προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Κράτους σε βάρος των συμφερόντων του πολίτη, μιας κοινωνικής συλλογικότητας ή ενός νομικού προσώπου.

Πρόκειται για μία από τις πιο προκλητικές εγκυκλίους που έχουν κυκλοφορήσει και η οποία καταδεικνύει και το πνεύμα που κυριαρχεί στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο λειτουργεί αυτόνομα, εκτός κοινωνίας, για την αποκλειστική προστασία των συμφερόντων του σε βάρος της Πολιτείας και του πολίτη, τους οποίους υποτίθεται ότι στηρίζει και εξυπηρετεί.

Είναι πρωτοφανές, είναι πρωτόγνωρο, είναι προκλητικό, αλλά ευτυχώς αποκαλύπτεται με αυτόν τον τρόπο όλο το μεγαλείο της λειτουργίας του ελληνικού κράτους ως εχθρού του ίδιου του Έλληνα πολίτη.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, διαβάστε την εγκύκλιο της νομικής συμβούλου του Κράτους Ελένης Πασαμιχάλη και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Τι απαντά το υπουργείο Μετανάστευσης 

Στην απάντηση του, ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, αναφέρει: 

«Είναι γνωστό ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είναι ανώτατη αρχή του Κράτους, με αποστολή την νομική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και γενικότερα τη νομική υποστήριξή του. 
Οι νομικές απόψεις του δεν επηρεάζονται από την πολιτική ηγεσία του εκάστοτε Υπουργείου, η οποία και δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του. Με απορία, επίσης, βλέπω την ελαφρότητα των στελεχών της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, στελεχών με κυβερνητική εμπειρία, να σχολιάζουν υποθέσεις χωρίς να έχουν διερευνήσει τις ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007) σχετικά με το καθήκον εχεμύθειας των δημοσίων υπαλλήλων. Από τη στιγμή που μου επιδόθηκε το έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχω ζητήσει σχετική ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμαστε τις απόψεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αυτό που δεν θα γίνει ανεκτό είναι η στρατευμένη λασπολογία και η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων»

Πηγή:zougla.gr