Γιορτινή Επανεκκίνηση των Αγώνων Στην Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος Υμηττού 2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το YmittosGlobalRunningDay 2021, το πρώτο δρομικό γεγονός μετά την επίσημη επανεκκίνηση των αγώνων από τη ΓΓΑ από 1η Ιουνίουλόγω πανδημίας ύστερα από 7 μήνες. Το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής, οι δρομικές ομάδες santaRunningTeam και YmittosRunners τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος διοργανώνοντας μια σειρά αγώνων στην αγαπημένη «Τεσσάρα» στον Υμηττό, με απόλυτο σεβασμό στο υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων εκτός Σταδίου.

Το ενδιαφέρον των αθλητών και αθλητριών ήταν μεγάλο και η ικανοποίηση στο χαμόγελο μετά τον τερματισμό τους ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας που καταβλήθηκε από την οργανωτική επιτροπή.Οι περίπου 100 συμμετέχοντες σε όλες τις κούρσες (1kmΠαιδικό, 5kmΔρόμος, 10kmΔρόμος, 5kmTrail) μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τη διοργάνωση, όσο και για το περιβάλλον που τρέξανε.

Αφανείς ήρωες ήταν η ομάδα των εθελοντών μας που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με ασφάλεια τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Φορούσαν τις μάσκες καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε αντισηπτικό σε κάθε σταθμό, παρέδωσαν όλοι βεβαίωση για self -testπριν αναλάβουν σε κάποιο πόστο και με το χαμόγελο και την ευγένεια τους είτε καλωσόριζαν, είτε ενθάρρυναν, είτε ανατροφοδοτούσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας χωρίς άμεση επαφή είτε βοηθούσαν στη χρονομέτρηση είτε έβγαζαν φανταστικές φωτογραφίες, οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν στους δρομείς εντός των επομένων ημερών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τουο Περικλής Ιακωβάκης ,Παγκόσμιος Πρωταθλητήςστα 400mμετ’ εμποδίων και«Captain»της NovasportsRunningTeam, η οποία έδωσε βροντερό παρόν στην επανεκκίνηση των αγώνων.

Το αγωνιστικό Πρόγραμμα προέβλεπε έναν παιδικό αγώνα 1km, οπού οι μικροί επίδοξοι «Μαραθωνοδρόμοι» έτρεξαν με όλη τους τη δύναμη και έλαβαν το πιο ζεστό χειροκρότημα από τους εθελοντές και τους συνοδούς τους.

Η βουνίσια διαδρομή των 5kmενθουσίασε τους συμμετέχοντες, καθώς ήταν βατή, χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες και οι εθελοντές φρόντιζαν να μην υπάρξουν προβλήματα με την σηματοδότηση των μονοπατιών. Η διαδρομή ήταν σε καθαρά ορεινό περιβάλλον χωρίς πρόσβαση σε θεατές ή αυτοκίνητο και η απόσταση στην εκκίνηση ήταν τέτοια που ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες τραυματισμών.

Ο τερματισμός ήταν συγκλονιστικός αφού τερμάτισαν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά και τις 3 πρώτες θέσεις κατέβαλαν οι: 1ος – Καραγιάννης Γεώργιος –27’19, 2ος–Μαλής Γιάννης – SantaRunningTeam– 27’20και 3ος – Τσάτσος Ελευθέριος – ΤΣΑ-ΤΣΙ-ΤΣΟΥ TEAM– 27’30. Στις γυναίκες ξεχώρισε η Μπούζα Κέλλη – ΣΚΑ Χολαργός Παπάγου με 34’00.

Ο τερματισμός στα 10kmείχε ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη, αφού οι δύο αθλητές του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού τερμάτισαν μαζί στην 1η και 2η θέση. Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν δύο φορές η διαδρομή του 5αριού με τροφοδοσία ανά 2,5χλμ. Τις 3 πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: 1ος – Τιμπαλέξης Βασίλειος – Ε.Ο.Σ. Αλμυρού –42’09, 2ος – Πρεβεζάνος Θωμάς – Ε.Ο.Σ. Αλμυρού –42’10 και 3η – Διαμαντέα Ρόνη – ΑΣΑΠ – SantaRunningTeam–44’08.

Τα 5kmΔρόμου ήταν η τελευταία διαδρομή της εκδήλωσης με μπλοκ εκκινήσεων μέχρι 30 άτομα, όπως και στις άλλες αποστάσεις. Ο τερματισμός πάλι ήταν με μικρή διαφορά και τις 3 πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: 1ος – Τρίγκας Αντρέας –21,25, 2ος – Μαυρομμάτης Αλέξανδρος – 21,30 και 3ος – Φλώρος Νικόλαος – Η Καρδιά του Παιδιού – 22’55.Οι 3 πρώτες γυναίκες τερμάτισαν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά: 1η – JafariSeddigheh – SantaRunningTeam– 27’30, 2η–Αραπίτσα Βασιλική –SantaRunningTeam– 27’45 και 3η– Τσούμπα Μαρία – SantaRunningTeam–27’50.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας Myofit , Dole, Οικογένεια Κλιάφα και Θεόνηγια τη σημαντική συμβολή τους στην τροφοδοσία των αθλητών.

Ευχαριστούμετους χορηγούς επικοινωνίας Nova και περιοδικο irun που συμμετείχαν στη διοργάνωση, καθώς και όλα τα δρομικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης που προέβαλαν τη διοργάνωση και τέλος τον φίλο δημοσιογράφο Ηρακλη Αθανασόπουλο που διέθεσε στους παρευρισκόμενους το νέο του βιβλίο Μαραθώνιος & Μαραθώνας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το YmittosGlobalRunningDay 2022 την 1η Ιουνίου.

Σας ευχαριστούμε θερμά,

Οργανωτική Επιτροπή «Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος Υμηττού 2021»

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής “Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος Υμηττού 2021”

Με εκτίμηση,

Βασίλης Τσαγκάρης

Πρόεδρος Α.Σ.Α.Π. (Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής)