Ανοίγουν χειμερινά σινεμά, παιδότοποι, λούνα παρκ – Τι ανακοινώθηκε

Στην άρση και των νέων περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί, λόγω της πανδημίας, προχωρά η κυβέρνηση έπειτα από τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, που συνεδρίασαν σήμερα και εξέτασαν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, σε ό,τι αφορά στα εμπορικά καταστήματα αποφασίστηκε από τις 19 Ιουνίου να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 16 τετραγωνικά μέτρα, αντί ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά που ισχύει έως σήμερα.

Επίσης, οι ειδικοί αποφάσισαν ομόφωνα τη λειτουργία των εμποροπανηγύρεων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την επανέναρξη λειτουργίας των παιδοτόπων σε υπαίθριους χώρους με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εργαζόμενους και ενηλίκους.

Από τις 19 Ιουνίου αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των λούνα παρκ και των υπηρεσιών ευεξίας.

Επίσης, από την 1η Ιουλίου ανοίγουν τα χειμερινά σινεμά (οι κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας) με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού self test, με καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας και με υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.