“Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” τη Δευτέρα 12/7 στο δημοτικό κινηματογράφο (trailer)

Έναρξη προβολών του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου “ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ”, την Δευτέρα 12/7 στις 9 μ.μ., με την ταινία “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι”, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, ως κινηματογραφικό αφιέρωμα στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Μια ταινία για την ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη, του Ψαριανού πειρατή που κατά την διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου (Ορλωφικά) συμμετείχε στην πυρπόληση του τουρκικού στόλου στο Τσεσμέ, έγινε κατόπιν πάμπλουτος πλοιοκτήτης και έμπορος, ήταν ηγετικό στέλεχος της Φιλικής Εταιρείας και χρηματοδότης της, έλαβε τίτλο ευγενείας από τον Τσάρο, εξόπλισε με χρήματά του τον στρατό του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, εξαγόρασε Έλληνες αιχμαλώτους, ονομάσθηκε με ψήφισμα του Βουλευτικού “μέγας ευεργέτης του Έθνους”. Πέθανε από λοιμώδη ασθένεια, το 1824, στο λοιμοκαθαρτήριο Ζακύνθου. Άφησε με την διαθήκη του κληροδότημα, με το οποίο κτίσθηκε και συντηρήθηκε η Βαρβάκειος Σχολή και η Βαρβάκειος Αγορά στην Αθήνα καθώς και άλλα κοινωφελή έργα.

Στην ταινία συμμετέχουν μεγάλοι ηθοποιοί, από έξι χώρες: Σεμπάστιαν Κοχ, Τζον Κλιζ, Κατρίν Ντενέβ, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Εβγκένι Στίτσκιν, Όλγκα Σουτούλοβα, Λάκης Λαζόπουλος, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Άκης Σακελλαρίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Φωτεινή Μπαξεβάνη και πολλοί άλλοι.

Θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης κ. Γιάννης Σμαραγδής.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω της πανδημίας.