Ο “Καζαντζάκης” έρχεται στην οθόνη του δημοτικού κινηματογράφου στις 13/7 (Trailer)

Η ταινία προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2017, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Σμαραγδή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου,  Θοδωρής Αθερίδης και ο Στάθης Ψάλτης. Η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, Νίκου Καζαντζάκη.

Tο θέμα της ταινίας «Καζαντζάκης» είναι η πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα του 20ού αιώνα, Νίκου Καζαντζάκη και στηρίζεται πάνω στο έργο του «Αναφορά στον Γκρέκο», το οποίο είναι η αυτοβιογραφία του. Είναι μια υπαρξιακή αναζήτηση του συγγραφέα, ο οποίος ταξιδεύοντας σε όλο το κόσμο διεκδικεί βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα, στην κρητική ματιά: «Η ζωή είναι ανήφορος και πρέπει να τον ανέβουμε με αξιοπρέπεια και ανδρεία».

Ανυποχώρητος στις αξίες του, αντιμετωπίζει με στωικότητα και αξιοπρέπεια τις διώξεις του, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το έργο του, το οποίο υπερασπίζεται την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, τις αξίες της ζωής και το ελληνικό φως.  Η ζωή του Νίκου Καζαντζάκη είναι μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο.  Το δημιουργικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη εμπνέει το σήμερα και ενεργοποιεί ευεργετικά το αύριο.

Η ταινία γνώρισε την αγάπη του ελληνικού κοινού, ήρθε πρώτη σε εισιτήρια από τις καλλιτεχνικές ταινίες στην Ελλάδα και αμέσως μετά ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της διεθνούς πορείας της.

Βραβεία:

  • Επίσημη συμμετοχή στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Χιούστον (Worldfest) η ταινία απέσπασε 4 βραβεία: Grand Remi Award Καλύτερης Ταινίας, Gold Remi Award Καλύτερης Μουσικής για τον Μ. Μάτσα, Gold Remi Award Καλύτερης Φωτογραφίας για τον Άρη Σταύρου, Houston Broadcast Film Critics Associations Award Καλύτερου Ηθοποιού για τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο
  • Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ischia στην Ιταλία
  • Βραβείο Κοινού στο Greek Film Expo της Νέας Υόρκης
  • Βραβείο Κοινού στο Greek Film Expo της Ατλάντα

Πηγή: tetragwno.gr