Επιτυχημένη η Διεθνές παρουσία του Σακελλαρίδη στην Ισπανία

Ο μόλις 17χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης είχε εξαιρετική παρουσία στο Torello της Ισπανίας, όπου κέρδισε το Νο.3 του ταμπλό στη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε Futures.

Ο Στέφανος ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του από τα προκριματικά του διεθνούς τουρνουά της ITF που φιλοξενήθηκε στο Torello, πετυχαίνοντας 3 νίκες. Στην πρεμιέρα του κέρδισε τον Πολωνό SandroSzic με 6-1, 6-3, στον 2ο προκριματικό γύρο τον Μολδαβό MichaelStrestianStamati με 6-1, 6-2 και στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, επικράτησε του Κύπριου Κωνσταντίνο Κοσή με 1-6, 6-4, 10-8.

Μπήκε στο κυρίως ταμπλό, όπου κέρδισε στον 1ο γύρο έπειτα από δυο κλειστά σετ τον Ισπανό MarcOthmanKtiri, με 7-5, 7-5.

Στον 2ο γύρο αντιμετώπισε το Νο.3 του ταμπλό, τον Γεωργιανό AleksandreMetreveli, που είναι στο Νο.579 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει φτάσει μέχρι και το Νο.264 στο παρελθόν. Κάνοντας ακόμα έναν φανταστικό αγώνα, ο Στέφανος πήρε τη νίκη με 6-3, 7-6 (4) και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε Futures διοργάνωση.

Εκεί αντιμετώπισε τον Ιταλό MarcoBrugnerotto, διεκδικώντας με αξιώσεις ακόμα μια μεγάλη πρόκριση, στο τέλος όμως ηττήθηκε με 6-4, 7-6 (6).

Ο αγώνας ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια, με τα δυο σετ να είναι πολύ κλειστά. Στο 1ο σετ ο Σακελλαρίδης ήταν κοντά ως το τέλος και έχασε ένα breakpoint για το 5-5 στο 10ο game. Στο 2ο σετ παρότι επίσης έχανε με 3-5, κατάφερε να ισοφαρίσει και να το στείλει σε tie-break, όπου μάλιστα προηγήθηκε με 5-3 και είχε ένα setpoint στο 6-5, έχασε όμως τους 3 επόμενους πόντους και τελικά ολοκλήρωσε έτσι την πολύ καλή του προσπάθεια στο ισπανικό τουρνουά.

Στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκε και ο αδερφός του Στέφανου, Μιχάλης Σακελλαρίδης, ο οποίος επίσης ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του. Κέρδισε τον Ισπανό GerardOltraGuiral με 6-2, 6-2 και τον Ισπανό KennethRabinadVila με 3-6, 6-3, 10-2. Στον 3ο και τελευταίο γύρο, ηττήθηκε από τον κορυφαίο του ταμπλό, τον Τούρκο KuzeyCekirge, με 6-2, 6-3, μπήκε τελικά όμως στο κυρίως ταμπλό ως luckyloser. Στον 1ο γύρο έπαιξε με τον Ισπανό PolAmorosRamos, γνωρίζοντας την ήττα με 6-0, 6-3.

Ο μικρότερος αδερφός των Μιχάλη και Στέφανου, ο 15χρονος Δημήτρης Σακελλαρίδης, συμμετείχε επίσης στο ταμπλό των προκριματικών, όπου ηττήθηκε από τον Ισπανό EduardoPobes, με 6-3, 6-1.

Τέλος, ο Μιχάλης και ο Στέφανος έπαιξαν και στο διπλό της χωμάτινης διοργάνωσης, αλλά ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τον Ιάπωνα JayDylanHaraFriend και τον Ελβετό NoahLopez με 7-5, 6-2.