Ο Αντι/ρχος Νεολαίας Νίκος Ζόμπολας θα συμμετάσχει στο 2ο εργαστήριο για την “Αστική Πράσινη Συμφωνία”

Κατόπιν πρόσκλησης της «Οργάνωσης ΓΗ» και του εθνικού συντονιστή του Ευρωπαϊκού συμφώνου για το κλίμα κ. Μαχαίρα, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας Αγίας Παρασκευής κ. Νίκος Ζόμπολας, θα συμμετάσχει στο 2ο εργαστήριο για την Αστική Πράσινη Συμφωνία, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 26 Νοεμβρίου 18:30-20:30.

Θα συζητηθούν θέματα κλιματικής ουδετερότητας δήμων και εργαλεία καλής πρακτικής για την πράσινη μετάβαση των πόλεων. Συμμετέχουν ως κεντρικοί ομιλητές, η κ. Βασιλάκου (αντιδήμαρχος Βιέννης 2010-2019), ο κ. Κόκκαλης (ευρωβουλευτής), ο κ. Γαληνός (Γεν. Δντης Οργάνωση ΓΗ) και ο κ. Παπαστεργίου (πρόεδρος ΚΕΔΕ). Ο κ. Ζόμπολας δήλωσε σχετικά :

«Το κλίμα είναι το Νο1 ζήτημα της εποχής μας όπως συζητήθηκε και στο COP26 και ψηλά στην ατζέντα των νέων της Ευρώπης. Μετά από την συνεργασία που είχαμε με την «Οργάνωση ΓΗ» στο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας, συνεχίζουμε με ελπίδα για το μέλλον των νέων μας.

Με τον κ. Μαχαίρα και τον κ. Κόκκαλη μας συνδέει γνωριμία από τα σχολικά μας χρόνια και χαίρομαι που ξανά συναντιόμαστε κάτω από διαφορετικές συνθήκες και αρμοδιότητες, αλλά με κοινούς στόχους.

Η πρόσκληση μου για συμμετοχή σε τέτοιες συζητήσεις και εκδηλώσεις είναι πάντα χρήσιμες και τιμητικές και για τον δήμο μας».