Βερβεσός και Αναστασόπουλος πέρασαν στον β’ γύρο των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Πρώτος στις επιλογές των Αθηναίων δικηγόρων κατά τις εκλογές του α΄ γύρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός και δεύτερος ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Οι δύο υποψήφιοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο β΄ εκλογικό γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021.

Πρώτος έρχεται στις εκλογές του ΔΣΑ, ο νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημ. Βερβεσός.

Ήδη στο 14,61% των καταμετρημένων ψήφων ο Δημήτρης Βερβεσός έχει λάβει 493 σταυρούς (ποσοστό 31,58% ) και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 349 σταυρούς (ποσοστό 22,36%) και ακολουθούν:

Αθανάσιος Καμπαγιάννης (188 σταυρούς, ποσοστό 12,04%),

Μιχαήλ Καλαντζόπουλος (181 και 11,60%),

Αλέξανδρος Μαντζούτσος (103 και 6,60%),

Άγγελος Βρεττός (97 και 6,21%),

Θέμης Σοφός (91 και 5,83%) και

Χαράλαμπος Κονδύλης (59 και 3,78%).

Στις εκλογές του α΄ γύρου προσήλθαν περίπου 13.000 δικηγόροι. Η φετινή συμμετοχή στον α΄ γύρο ξεπέρασε την αντίστοιχη συμμετοχή των περασμένων αρχαιρεσιών του Νοεμβρίου 2017.

Βερβεσός: Η συνεργασία όλων αποτελεί βασική επιλογή μας
Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Βερβεσός μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του α΄ γύρου απέστειλε δήλωση:

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βερβεσού έχει ως εξής:

«Οι δικηγόροι της Αθήνας έστειλαν σήμερα ισχυρό μήνυμα για τη συνέχιση του έργου μας. Τους ευχαριστoύμε από καρδιάς. Συγχαίρω όλους τους συνυποψηφίους Προέδρους και υποψηφίους συμβούλους για τον αγώνα που έδωσαν. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

Η συνεργασία όλων αποτελεί βασική επιλογή μας. Ο αγώνας για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δικηγόρων παραμένει προτεραιότητά μας.

Ο Σύλλογος θα σταθεί δίπλα σε όλους τους συναδέλφους που έχουν ανάγκη στήριξης και ιδίως στους νέους.

Καλούμε όλους τους δικηγόρους της Αθήνας στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, σε μία ευρεία δικηγορική συμπαράταξη για να χαράξουμε μαζί το κοινό μας μέλλον».

Πηγή: .iefimerida.gr