Πρόεδρος του ΔΣΑ και πάλι μέχρι το 2025 ο Δημήτρης Βερβεσός

Ο Δημήτρης Βερβεσός έλαβε ποσοστό  59.78%  και ο αντίπαλος του Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε  40.22% – Η διαφορά τους ήταν 19,58% – Στη Θεσσαλονίκη πρόεδρος ανακηρύχθηκε ο Δημήτριος Φινοκαλιώτης και στον Πειραιά ο Ηλίας Κλάππας

Πρόεδρος για δεύτερη τετραετία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνώνων ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Βερβεσός με ποσοστό 59.78% και ο αντίπαλος του Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε ποσοστό 40.22%. Η ψαλίδα μεταξύ των δύο ανέρχεται στο 19,58%.

Ειδικότερα, από τους 23.497 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου προσήλθαν και ψήφισαν 8.084, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 34.55%. Εξ αυτών, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 7.693, άκυρα 139 και λευκά 252.

Ο κ. Βερβεσός έλαβε 4.599 σταυρούς και ποσοστό 59.78% και ο κ. Αναστασόπουλος έλαβε 3.094 σταυρούς και ποσοστό 40.22%. Έτσι, πρόεδρος του ΔΣΑ μέχρι το 2025 θα είναι για δεύτερη τετραετία ο κ. Βερβεσός.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Β΄ γύρου των εκλογών ο επανεκλεγής πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ευγνώμων στους Αθηναίους Δικηγόρους που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και στάθηκαν δίπλα μου. Θα αρθώ στο ύψος της ευθύνης που μου αναλογεί.

Ήταν μια ηχηρή αναγνώριση του έργου που επιτελέστηκε κατά τη θητεία μας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε. Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για τον κλάδο. Θέλω να κάνουμε όλοι μαζί βήματα μπροστά.

Να αναβαθμίσουμε το κύρος μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να στηρίξουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη την προστασία του Συλλόγου, να υπερασπιστούμε τα ατομικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ελευθερίες των πολιτών.

Ο αγώνας θα είναι διαρκής, καθημερινός, με ενότητα, συνεργασία και σκληρή δουλειά. Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον αγώνα που έδωσε. Θα ολοκληρώσουμε το όραμά μας για τη Δικηγορία του αύριο».

Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά

Στον Πειραιά πρόεδρος ανακηρύχθηκε Ηλίας Κλάππας με ποσοστό 56.53% (619 ψήφους) και ο αντίπαλός του Πολυχρόνης Περιβολάρης έλαβε ποσοστό 43.47% (476 ψήφους).

Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Στην συμπρωτεύουσα πρόεδρος ανακηρύχτηκε ο Δημήτριος Φινοκαλιώτης με ποσοστό 53.64%, έναντι του αντιπάλου του Ευστάθιου Κουτσοχήνα που έλαβε ποσοστό 46.36%.