Σύλλογος Κοντοπεύκου & σχολική κοινότητα θα αποτρέψουν την κατασκευή του Μπαλονιού στο 3ο Λύκειο

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει την Τετάρτη, 8 Δεκέμβρη την κατασκευή ενός τεράστιου μπαλονιού που θα καλύψει τα 2 γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του 3ου Λυκείου.

Από την μέχρι τώρα ενημέρωσή μας γνωρίζουμε τα εξής :

·         Θα κατασκευαστούν ένας μεγάλος ελαστικός θόλος, ένα μηχανοστάσιο με κομπρεσέρ, που θα τον κρατά φουσκωμένο, εγκαταστάσεις κλιματισμού και τουαλέτες.

Το κόστος του έργου θα είναι 500.000 € +ΦΠΑ.

·         Το έργο γίνεται για να εξυπηρετηθούν οι ομάδες του Δήμου, οι οποίες θα προπονούνται τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα. Τα πρωινά που θα λειτουργεί το σχολείο, θα διατίθεται για τις ανάγκες του.

·         Θα καλυφθεί εμβαδόν 1200 τμ, δηλαδή το 60% του αύλειου χώρου, που σημαίνει πως τα 300 και πλέον παιδιά του Λυκείου θα αναγκαστούν να περιοριστούν στο 40% της σημερινής αυλής,  σε καιρό πανδημίας.

·         Τα γηπεδάκια αυτά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται πλέον από τα παιδιά μας για να παίξουν τα απογεύματα, ούτε από τους γείτονες ως χώρος αναψυχής.

·         Η συγκέντρωση παικτών και παραγόντων και οι διοργανώσεις αγώνων θα επιβαρύνουν, περισσότερο τη σημερινή έλλειψη χώρων στάθμευσης.

·         Όλο το 24ωρο, ακόμα και το Καλοκαίρι θα λειτουργεί το κομπρεσέρ που κρατά φουσκωμένο το μπαλόνι, δημιουργώντας ηχορύπανση την γειτονιά μας.

·         Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου είναι αντίθετος στην κατασκευή αυτή.

Δυστυχώς ο Δήμος θεώρησε περιττή την ενημέρωση του συλλόγου μας και των κατοίκων.

Ο Σύλλογός μας ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο κ. Σάρκουλα προφορικά και από τον Δήμαρχο με e-mail την αναβολή της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για 10 ημέρες ώστε να δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσης των κατοίκων. Σε περίπτωση μη αναβολής, να μας δοθεί η δυνατότητα παρέμβασης κατά την διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατανοούμε την ανάγκη των τοπικών Αθλητικών Συλλόγων για γήπεδα, όμως ο συγκεκριμένος χώρος είναι λαθεμένη επιλογή, διότι στερεί από τους μαθητές την αυλή τους και από τους κατοίκους έναν ελεύθερο χώρο που τον έχουν απόλυτη ανάγκη.

Ο αύλειος χώρος του 3ου Λυκείου ανήκει στους μαθητές

Ο Σύλλογός μας με την σύμφωνη γνώμη της σχολικής κοινότητας θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κατασκευή του, για να το πετύχει χρειάζεται την υποστήριξή σας.

Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος

Κοντόπευκου – Παράδεισου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής

*Σημείωση-Διευκρίνηση  που πρέπει να κάνει το aparaskevi-images.gr: μέχρι και την στιγμή της ανάρτησης δεν έχει λάβει στο mail της η σελίδα ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 3ου Λυκείου κατά τα λεγόμενα του Συλλόγου Κοντοπεύκου.