Σημαντικές ανακοινώσεις για κολυμβητήριο-Γιαβάσειο και high lights από το Δημοτικό Συμβούλιο (22/12)

Γιαβάσειο: μετά από ορισμένες καθυστερήσεις, μία εκ των οποίων αφορούσε την σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ, στις 21 Δεκεμβρίου 2021 βγήκε η άδεια ανοικοδόμησης. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κωστόπουλο ήδη ο Δήμος έχει επιβεβαιωμένα εισπράξει το πρώτο μίσθωμα. Ο κ. Κονταξής εκτιμά ότι ενδέχεται να έχουν εισπραχθεί περισσότερα μισθώματα και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης και ανακατασκευής.

Οικόπεδο Λ. Λαυρίου: όσον αφορά το οικόπεδο για την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του Δήμου η αρμόδια Επιτροπή έλαβε το ολοκληρωμένο σχέδιο από την Τεχνική Υπηρεσία και κατέληξε σε λύση διαμόρφωσης του χώρου που θα εξυπηρετεί τη λειτουργικότητα του στόλου των οχημάτων. Η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

ΜΑΠ (Μέτρα Ατομικής Προστασίας): του 2021 ψηφίστηκαν κατά τη συνεδρίαση και αναμένεται να καταβληθούν στους εργαζόμενους τον Ιανουάριο 2022.

Δύο σημαντικές ανακοινώσεις έγιναν από το Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά.

1ον – Έγινε ΦΕΚ η έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης. Και στο εξής μπορούν να ρυθμιστούν ορισμένα θέματα που απασχολούν το Δήμο και που πρέπει να υλοποιηθούν.

2ον – Και εξίσου σημαντικό η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου με 2.000.000,00 €. Συγκεκριμένα την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας μέσα στο οποίο εντάσσεται η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.