Οριστικό – Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Αττική

Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς” τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου αποφάσισε η Περιφέρεια. Δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιανουαρίου.

Οι περιοχές όπου έχει ανακοινωθεί πως θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Στερεά Ελλάδα

Εύβοια
Ο δήμος Ερέτριας αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την Τετάρτη όπως επίσης και ο δήμος Καρύστου και αναμένεται η απόφαση για τον δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας ενώ δεν αποκλείεται παρόμοιες αποφάσεις να έχουμε και σε άλλες περιοχές στους υπόλοιπους δήμους της Στερεάς Ελλάδας κυρίως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Φθιώτιδα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας, όπως ενημέρωσε το fonografos.net, “με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφάλεια των μαθητών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται αύριο και μεθαύριο Δευτέρα και Τρίτη (χιονοπτώσεις, παγετός), αποφασίζει στο κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”.

Η απόφαση ισχύει σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Κυκλάδες

Νάξος
Στη Νάξο κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Ο κ. Λιανός έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους.

Και στην Σύρο με απόφαση Δημάρχου αναστέλλεται η -με φυσική παρουσία μαθητών- λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων του Δήμου, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Άνδρος
Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι και την Τρίτη.

Χανιά

Δήμος Κισσάμου
Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται.

Δήμος Καντάνου Σελίνου
Με τη σύμφωνη γνώμη των Αντιδημάρχων του Δήμου, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διάστημα στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου. Η χιονόπτωση καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων προς τα σχολεία.

Επιπλέον, λόγω ψύχους, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών, πρέπει να παραμένουν ανοικτά.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Ρέθυμνο

Δήμος Ρεθύμνου
Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής, με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Α’θμιας Εκπ/σης κ. Λ. Καρβούνη και Β’ θμιας Εκπ/σης κ. Ι. Γαζανού, ανακοινώνουν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η κοινή απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διήμερο στο Ρέθυμνο. Ήδη χιονίζει στην Περιφέρεια του Δήμου ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ενδεχομένως να προκαλέσουν παγετό στο οδόστρωμα, συνθήκη που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στα σχολεία.

Επιπλέον, λόγω ψύχους, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών, πρέπει να παραμένουν ανοικτά.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και υγεία των μαθητών, τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ρεθύμνης θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Δήμος Μυλοποτάμου
Με απόφαση Δημάρχου, όλα τα σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αντίστοιχη απόφαση ισχύει και για του Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλο τον Δήμο Μυλοποτάμου.
Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου
Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.
H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δήμος Γόρτυνας
Λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στις Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας και λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση της ΕΜΥ για τα επόμενα 24ωρα, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25/1, για προληπτικούς λόγους, για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
Στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα επεκταθούν και σε αυτές τις Δημοτικές Ενότητες και αν προκύψουν προβλήματα σχετικά με την λειτουργία των σχολείων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δήμος Φαιστού
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τόσο στον ορεινό όγκο του Δήμου Φαιστού, όσο και στην πεδιάδα κι εξαιτίας της πρόβλεψης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που προβλέπει ένταση των φαινομένων κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τόσο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Φαιστού, όσο και Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να προστατευθούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και προσωπικό.

Λασίθι

Δήμος Αγίου Νικολάου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου και με την πρόβλεψη για ένταση των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα (24/1), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο.

Κακοκαιρία “Ελπίς”: Τηλεκπαίδευση εάν δεν ανοίξουν τα σχολεία – Τι ανακοινώθηκε

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα γίνουν στα σχολεία εκείνα που δεν θα λειτουργήσουν.λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο Κόπτση, σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

“Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης”, επισημαίνεται.

Πηγή; www.thetoc.gr/