Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφιο ψάχνουν στο Μαξίμου -Ποιο δήμαρχο προκρίνουν

Είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να το πούμε κομψά, δεν έχει και την καλύτερη άποψη για τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Γ. Πατούλης με τις κινήσεις που έκανε πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019«κλείδωσε» την θέση του περιφερειάρχη, βγάζοντας «νοκ άουτ» το «σύστημα Μητσοτάκη» που ήθελε τότε άλλον υποψήφιο: Τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη  με υποψήφιο στον Κεντρικό Τομέα και εν δυνάμει διάδοχό του όταν ο δήμαρχος αποχωρούσε τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τώρα, ενόψει του 2023, τα δύο «συστήματα», Μητσοτάκη και Πατούλη, ετοιμάζονται πάλι να κονταροχτυπηθούν. Η «μάχη» στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, επιβεβαιώθηκε, ωστόσο, και στο παρασκήνιο με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην “κακοκαιρία” Ελπιδα

Για να φύγει όμως ο Γ. Πατούλης που, όπως αποδείχθηκε και το 2019, κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι, πρέπει να βρεθεί:

Πρώτον, ο «γαλάζιος» αντικαταστάτης του και

Δεύτερον, ελκυστική θέση για τον νυν περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, κόντρα μάλιστα στο ορκισμένο εχθρό του Παύλο Πολάκη,

Τα ονόματα

Στο πλαίσιο, αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το «σύστημα Μητσοτάκη» έχει φτιάξει ήδη μία short list με νυν και πρώην Αυτοδιοικητικούς. Στην κορυφή αυτής της λίστας, όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr, βρισκόταν, ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα και νυν υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος, ωστόσο μετά την περιπέτεια της υγείας του ,  φαίνεται να προτιμάει μια λιγότερο αγχωτική «μάχη», όπως αυτή για την Ευρωβουλή. Επιπλέον, στο Μαξίμου δεν έχουν ξεχάσει ούτε την υποψηφιότητα Παχατουρίδη, ο οποίος, ωστόσο, έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται. Έτσι στην περίφημη short list έχουν μείνει δύο εν ενεργεία δήμαρχοι:

-Ο δήμαρχος Καλλιθέας και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος αφενός βρίσκεται πολύ κοντά στο «σύστημα Μητσοτάκη» και αφετέρου, εφόσον του προταθεί, δεν θα έλεγε όχι, βεβαίως, υπό προϋποθέσεις.

-Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, «εχθρός» του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος, επίσης, θα το συζητούσε υπό προϋποθέσεις.

Πώς θα “πειστεί” ο Πατούλης

Ποια είναι η βασική προϋπόθεση που θέτουν και οι δύο: Να μην είναι, βεβαίως, υποψήφιος ο Γ. Πατούλης.

Τι λέει ο περιφερειάρχης; Ότι θα είναι υποψήφιος σε κάθε περίπτωση.

Μένει, λοιπόν, το Μαξίμου να «πείσει» με κάποιον τρόπο τον κ. Πατούλη να ανοίξει πανιά για Βρυξέλλες. Κάποιοι λένε ότι έχει τον τρόπο.

Το 2019 του έδωσε την Περιφέρεια Αττικής για να «καθαρίσει» τον Κ. Μπακογιάννη στο δήμο Αθηναίων.

Το 2023 θέλει να του δώσει μια θέση στην Ευρωβουλή για να «καθαρίσει» το τοπίο στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Κάποιοι, όμως, λένε ότι το 2023 δεν είναι 2019.

Μένει να δούμε αν έχουν δίκιο….