Αθλητές του τένις, παγκόσμιας εμβέλειας, έχουμε … γήπεδα να παίξουν όμως όχι!

Σαπφώ και Μιχάλης Σακελλαρίδη

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας που ξεκίνησαν από την «αγκαλιά» του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής (ΟΑΑΠ) επέστρεψαν ξανά σε αυτή. Αναφερόμαστε στις μετεγγραφές των Σαπφώ και Μιχάλη Σακελλαρίδη, οι οποίοι λόγω έλλειψης γηπέδων για σοβαρή προπόνηση είχαν οδηγηθεί στον ΑΟΑ Παπάγου. Οι αθλητές λοιπόν, μετά από αίτημά τους και αποδοχή από τον ΟΑΑΠ, με απόφαση της ΕΦΟΑ επέστρεψαν επίσημα στον «μητρικό» σύλλογο.

Για να δούμε το αθλητικό βάρος τους αξίζει να αναφέρουμε πως:

      Η Σαπφώ Σακελλαρίδη – που βρίσκεται στο Νο.527 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA – κατέκτησε πρόσφατα τον τίτλο στα διπλά του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Sharm El Sheikh και πρόκειται για τον πρώτο της τίτλο σε ένα 25άρι ITF Pro τουρνουά.

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος καριέρας για τη 18χρονη Ελληνίδα στα διπλά σε ITF Pro διοργάνωση και ο 1ος σε τουρνουά 25.000 δολαρίων, αφού οι 4 πρώτοι ήταν σε διοργανώσεις 15.000 δολαρίων. Θυμίζουμε πως έχει κερδίσει και 2 τίτλους στα μονά, και τους δυο φέτος, σε διοργανώσεις 15.000 δολαρίων στο Κάιρο της Αιγύπτου.

παγκόσμια κατάταξη της WTA

      Ο  Μιχάλης Σακελλαρίδης ακολουθεί εξίσου παγκόσμια πορεία και φέτος εκλέχθηκε στο Men’s ITF Players Panel, όπου θα εκπροσωπεί τους παίκτες, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και τη βελτίωση των συνθηκών στο ITF Pro Tour.

Ο Μιχάλης μαζί με τον 17χρονο αδελφό του Στέφανο (Νο 1500 στην παγκόσμια κατάταξη, που επέστρεψε και αυτός στον ΟΑΑΠ) συμμετείχαν στο δυνατό τουρνουά 25.000 δολαρίων της Αττάλειας και αμφότεροι ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στον 2ο προκριματικό γύρο.

Οι πρωταθλητές αυτοί λόγω έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής ώστε να κάνουν τον απαραίτητο αριθμό προπονήσεων, κατευθύνθηκαν σε όμορο δήμο. Η επιστροφή τους επιτεύχθηκε μεν, το πρόβλημα παραμένει το ίδιο δε. Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο ΟΑΑΠ χρησιμοποιεί μόλις το 18% των ωρών χρήσης των γηπέδων και μάλιστα μόνο στο ένα γήπεδο Κοντοπεύκου παρά το μεγάλο αριθμό αθλητών που έχει. Η κατάσταση αυτή αιχμαλωτίζει την ανάπτυξη της αντισφαίρισης στην πόλη.

Η λύση είναι μονόδρομος …

Δημιουργία άμεσα τεσσάρων τουλάχιστον γηπέδων τένις, συγκεντρωμένων σε έναν χώρο. Ο χώρος αυτός μπορεί να είναι είτε το Αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια, είτε το πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (εξάλλου ο ίδιος ο αείμνηστος Στ. Κώτσης για να το αποκτήσει για το δήμο, είχε προτείνει την δημιουργία εκεί 4 χωμάτινων γηπέδων τένις).

Φυσικά τα γήπεδα αυτά δεν θα δημιουργηθούν αποκλειστικά για τους συγκεκριμένους αθλητές. Η παρουσία τους όμως στην πόλη θα προσελκύσει νέους αθλητές από τον παιδικό και ενήλικο πληθυσμό της πόλης και τις γύρω περιοχές. Επίσης θα καταστεί δυνατό να διοργανωθούν τουρνουά που θα αποφέρουν φήμη και έσοδα στην πόλη. Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα του αθλήματος της αντισφαίρισης έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Το τένις έγινε μαζικό άθλημα για όλα σχεδόν τα βαλάντια.

Η υλοποίηση των γηπέδων τένις έχει σχετικά μικρό κόστος και με τις κατάλληλες ενέργειες μπορεί να χρηματοδοτηθεί είτε από την Περιφέρεια, είτε από την Γ.Γ.Α., όπως έχει συμβεί σε άλλους δήμους της χώρας. Για παράδειγμα στην Πτολεμαΐδα ολόκληρο Κέντρο Αντισφαίρισης με 10 συνολικά γήπεδα συν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια με κόστος 312.302€. Δηλαδή με χρηματοδότηση περίπου 100.000€ μπορούν να κατασκευαστούν τα τέσσερα αναγκαία γήπεδα.

Η προπονητική εμπειρία, το μεράκι, οι δυνατότητες και η επιθυμία για ανέλιξη του αθλήματος υπάρχουν από την πλευρά του Ομίλου, υπάρχουν και αθλητές παγκόσμιας αξίας αυτή τη στιγμή στην πόλη, χρειάζεται μόνο καλή θέληση και πολιτική βούληση της δημοτικής Αρχής. Τώρα είναι η ώρα για έργα και το τέλος των υποσχεσιολογιών.