Στις 18 Μαρτίου η Έκτακτη συνάντηση των Δημάρχων στην Αθήνα

Με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, τους καλεί σε έκτακτη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη. 

Η Ατζέντα της Συνάντησης
Η διοργάνωση της συνάντησης πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ψηφίσματος του τελευταίου Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε., που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη και μετά από πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την οικονομική βιωσιμότητα και λειτουργία των Δήμων μας.

Ζητήματα όπως:
? Το αυξημένο ενεργειακό κόστος, που επιβαρύνει τη λειτουργία Δήμων και ΔΕΥΑ.
? Η αναγκαία αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, από το Κεντρικό Κράτος προς τους ΟΤΑ.
? Το τέλος ταφής απορριμμάτων, που επιβλήθηκε από 1-1-2022.
? Η επιτάχυνση των ρυθμών ένταξης έργων στο Ταμείο Αντώνης Τρίτσης και το Ταμείο Ανάκαμψης.
? Η λήψη πολιτικών μέτρων για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των οφειλών προς τους Δήμους, καθώς και η μείωση των επιτοκίων δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι Δήμαρχοι της χώρας, τα έξοδα των οποίων θα καλυφθούν από τις οικείες Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).
Ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής 
Η διεξαγωγή των εργασιών της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας αυστηρά τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας Covid-19. Για τη συμμετοχή σας απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου τριμήνου.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ