2η Βράβευση μαθητών του ΕΝΕΕΓΥ-Λ Αγίας Παρασκευής στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello di Duino 2022

CASTELLO DI DUINO – ΕΝΕΕΓΥ-Λ Αγίας Παρασκευής

Tο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για Κωφούς – Βαρήκοους μαθητές, συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello di Duino 2022 με ομάδα των μαθητών της Γ τάξης Λυκείου του Τομέα Διοίκησης – Οικονομίας. Η ποιητική συλλογή που εστάλη στον διαγωνισμό βραβεύτηκε με το δεύτερο βραβείο από κοινού με το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως της Λεμεσού Κύπρου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τέσσερις μαθητές με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κωνσταντίνα Αποστόλου ΠΕ 02.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης Castello Di Duino (www.castellodiduinopoesia.org) διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Ποίηση και Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico, με την υποστήριξη της UNESCO, του Πρίγκιπα Carlo Alessandro della Torre e Tasso del Castello di Duino, του Δήμου του Duino, της Muggia, της CEI (Central European Initiative), του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας κ.ά.

Είναι ένας από τους σημαντικότερους σε διεθνές επίπεδο και διοργανώνεται κάθε χρόνο επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, απευθύνεται σε νέους μέχρι 30 ετών ενώ υπάρχει και ειδικό διαγωνιστικό τμήμα για σχολεία.

Η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στον διαγωνισμό γίνεται από το 2009 με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, (www.hfc-worldwide.org/trieste) το οποίο φροντίζει για την αποστολή της προκήρυξης σε σχολεία όλων των βαθμίδων (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου), καθώς και σε πολιτιστικούς φορείς σχετικούς με την ποίηση.

Το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Αγίας Παρασκευής και για κωφούς-βαρήκοους μαθητές, προσκλήθηκε στην τελετή Απονομής των Βραβείων που θα γίνει στην Τεργέστη της Ιταλίας στις 19 Μαρτίου 2022 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ποίησης και Θεάτρου που διοργανώνεται στην Τεργέστη 17 – 20 Μαρτίου 2022.