Μεγάλη νίκη για την Σαπφώ Σακελλαρίδη στην Αττάλεια

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για  την Αγιοπαρασκευιώτισσα τενίστρια Σαπφώ Σακελλαρίδη. Η μόλις 18 ετών αθλήτρια, Νο 508 παγκοσμίως!, επικράτησε επί της Γαλλίδας που βρίσκεται στο Νο 279 της παγκόσμιας κατάταξης. Οι συνεχόμενες επιτυχίες της Σακελλαρίδη και η ανοδική της πορεία στην παγκόσμια βαθμολογική κατάταξη, επιβάλουν την αλλαγή της νοοτροπίας στην Αγία Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας γηπέδων τένις και αν είναι δυνατόν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Στο θέμα αυτό έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο πρόσφατο παρελθόν.

Από μια βολιδοσκόπηση του aparaskevi-images.gr, ο Όμιλος Αντισφαίρισης – από τον οποίο ξεκίνησε η εν λόγω αθλήτρια και στον οποίο επέστρεψε – είναι σε θέση, εκτός των άλλων, να διοργανώσει διεθνές τουρνουά τένις. Αυτό εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες χωρικές προϋποθέσεις.  Η διεξαγωγή του τουρνουά θα είναι προς όφελος της πόλης εξαιτίας της διεθνούς προβολής που θα λάβει και παράλληλα θα ενισχύσει τα τοπικά καταστήματα όπως είναι προφανές.

Σύμφωνα με το tennis24.gr η 18χρονη και Νο 508 στην παγκόσμια κατάταξη, Σαπφώ Σακελλαρίδη, ξεκίνησε εντυπωσιακά στο τουρνουά των 25.000$ στην Αττάλεια επικρατώντας της 20χρονης Γαλλίδας Νο 279 του κόσμου και φιναλίστ την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, Καρόλ Μονέ με 6-2, 6-3 σε 87 λεπτά. 

Η Ελληνίδα τενίστρια πέρασε το 86% των πρώτων service κερδίζοντας το 63% των πόντων (27/43), ενώ κατάφερε να αξιοποιήσει τις μισές ευκαιρίες για break που δημιούργησε (6/12). 

Η Μονέ κατάφερε να πάρει πίσω το γρήγορο break της Σακελλαρίδη, ισοφαρίζοντας σε 2-2, όμως από εκεί και πέρα η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια κατέκτησε τα επόμενα 4 sets φτάνοντας στο 1-0 σε 35 λεπτά. 

Το ίδιο περίπου σενάριο είχε και το 2ο σκέλος του αγώνα με την Σακελλαρίδη να βρίσκει και πάλι πρώτη break (3-2) την Μονέ να το παίρνει άμεσα πίσω (3-3) και στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια κατακτώντας τα επόμενα 3 sets να φτάνει στη νίκη και την πρόκριση στις “16” του τουρνουά. Remaining Time-0:00FullscreenMute

Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ισπανίδων Αντρέα Λαθάρο Γκαρθία (Νο198) και Ανχέτα Φίτα Μπολούδα (Νο392).