Σακελλαρίδη: Η εκπληκτική σεζόν και η συνεργασία με πρώην Νο.1 στον κόσμο!

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού τένις και έχει αρχίσει ήδη να «λάμπει» σε παγκόσμιο επίπεδο – Αυτή την εβδομάδα αγωνίζεται στην Αττάλεια και μάλιστα στα διπλά έχει ως παρτενέρ της την Τιμέα Μπάμπος, πρώην Νο.1 στα διπλά, που έχει παλμαρέ της 4 τίτλους GrandSlams και 3 WTA Finals.

Το ελληνικό τένις δεν έχει μόνο παρόν, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη, αλλά και λαμπρό μέλλον, με τενίστριες όπως η Μιχαέλα Λάκη και η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Δύο τενίστριες, που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού τένις, με τις συμπατριώτισσές μας να έχουν όλα τα φόντα για να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξε η Μαρία Σάκκαρη. Η Μιχαέλα Λάκη μπορεί να είναι μόλις 16 ετών, αλλά έχει αρχίσει ήδη να κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα και δείχνει ικανή για να κάνει μια σπουδαία καριέρα. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη και αρχίσει ήδη να «λάμπει» στο παγκόσμιο τένις, αγωνιζόμενη σε διάφορα τουρνουά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτή την εποχή η 18χρονη (1/4/2003) βρίσκεται στην Τουρκία και αγωνίζεται στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων, που πραγματοποιείται στην Αττάλεια. Πριν από λίγες ώρες μάλιστα η Σαπφώ, Νο. 472 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε μια σπουδαία νίκη για τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, επικρατώντας με 6-2, 6-3 της Γαλλίδας, Κάρολ Μονέ, Νο. 279 στον κόσμο.

Αυτή ήταν η 27η νίκη της Σακελλαρίδη στη φετινή σεζόν σε 35 παιχνίδια, με την Ελληνίδα τενίστρια να έχει απολογισμό 24/6 στη χωμάτινη επιφάνεια και 3/2 σε αγώνες που έγιναν σε hardcourt. Η συμπατριώτισσά μας φέτος έχει παίξει σε τρεις τελικούς σε διοργανώσεις ITF που έγιναν στο Κάιρο και έχει κατακτήσει δύο τρόπαια, τα οποία μάλιστα ήταν backtoback. Συνολικά στην καριέρα της έχει τρεις τίτλους, ενώ πέρσι είχε το εντυπωσιακό ρεκόρ των 121 νικών σε 165 παιχνίδια (121/44), με την Σαπφώ Σακελλαρίδη να κλείνει το 2021 στην 602η θέση της WTA και μέσα σε τρεις μήνες να έχει κάνει άλμα 130 θέσεων.

Αυτή την εβδομάδα η 18χρονη αγωνίζεται επίσης στο διπλό, έχοντας μάλιστα ως παρτενέρ της την Τιμέα Μπάμπος από την Ουγγαρία, η οποία στο παρελθόν είχε βρεθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στα διπλά, αλλά και στο Νο. 25 του κόσμου στο μονό. Στην καριέρα της έχει κατακτήσει τέσσερα Grand Slam στα διπλά. Δύο φορές το Australian Open (2018, 2020) και δύο φορές το Ρολάν Γκαρός (2019, 2020), ενώ βρέθηκε δύο φορές στον τελικό του Γουίμπλεντον (2014, 2016), αλλά και μια φορά στον αντίστοιχο του US Open (2018).

Εκτός από τα τέσσερα Grand Slams έχει κατακτήσει επίσης τρεις φορές το WTA Finals, όπου αγωνίζονται οι κορυφαίες τενίστριες της χρονιάς, έχοντας την πρώτη σεζόν ως παρτενέρ της Αντρέα Χλαβάτσκοβα (2017) και τις άλλες δύο την Κριστίνα Μλαντένοβιτς (2018, 2019).

Αναμφίβολα πρόκειται για μια τενίστρια η οποία έχει αφήσει το στίγμα της στο παγκόσμιο τένις, με την Σακελλαρίδη να αγωνίζεται έχοντας δίπλα μία από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο, στο επίπεδο των διπλών. Οι δύο τους στους «16» απέκλεισαν με το επιβλητικό 6-1, 6-4 τις Ξένια Λασκούτοβα και ΝιγκίναΑμπτουραΐμοβα, ενώ στα προημιτελικά θα βρουν στον δρόμο τους τις ΣαΐγκοΓιούκινα και Σαΐγκο Ρίνα από την Ιαπωνία.

Μια συνεργασία που μπορεί να βοηθήσει πολύ την Σαπφώ και στην προσπάθεια που κάνει η Ελληνίδα τενίστρια για να βελτιώσει το επίπεδο του παιχνιδιού της, με την 18χρονη να θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Πηγή; tennis24