Σύμφωνα με το νόμο 4849/2021, από 1η Μαίου καταργούνται οριστικά οι «Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες»

Ένα από τα « φαινόμενα» των χρόνων της οικονομικής κρίσης και απομεινάρι των όσων συνέβαιναν τότε στο όνομα της « αλληλεγγύης» , φθάνει στο τέλος του.
Οι γνωστές « Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες» καταργούνται οριστικά.
Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , ο επικεφαλής της παράταξης « Αθήνα το σπίτι μας» και δικηγόρος , Βασίλης Καπερνάρος , από την 1η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους ισχύουν όσα ορίζει σχετικά ο νόμος 4849/2021.
Σύμφωνα με το νόμο αυτό δίδεται παράταση έως τέλη Απριλίου στη λειτουργία τέτοιων αγορών και από 1η Μαίου καταργούνται οριστικά.
Ο κ. Καπερνάρος στην τοποθέτηση του ήταν ιδιαίτερα καυστικός γι αυτές τις αγορές , χαρακτηρίζοντας « ψευδοεντυπωσιακό» τον τίτλο « Χωρίς Μεσάζοντες» επισημαίνοντας ότι παραγωγοί πωλούν τα πράγματα τους απευθείας και στις κανονικές λαικές αγορές.
Ακόμη σημείωσε ότι μέχρι τέλη Απριλίου , ο νόμος ορίζει ότι έχουν δικαίωμα να πραγματοποιούν μόνο μια «Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες» κάθε μήνα,
Ακόμη σημείωσε ότι στο άρθρο 3 αυτού του νόμου που ρυθμίζει όλες τις μορφές εμπορίου δεν υπάρχει η κατηγορία « Χωρίς Μεσάζοντες».