Απολογισμός πεπραγμένων “ΣΕΔΑΠ” Νοέμβριος 18 – Μάρτης 22

15/11/2018 εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. ΣΕΔΑΠ 23/11/2018

1η συνεδρίαση και σύνθεση νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΣΕΔΑΠ Δράση για συντονισμό συνάντησης στο Υπουργείο μαζί με άλλα σωματεία για το ζήτημα των « προσωρινών υπαλλήλων του άρθρου 82 ν4483/17» αναφορικά με την καθυστέρηση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ψήφισμα για την καταδίκη της προφυλάκισης της καθαρίστριας στο Βόλο Παράδοση δωροεπιταγών στο ίδρυμα «ΕΣΤΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ,ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ». Ζήτημα με την απουσία-ανυπαρξία του τεχνικού ασφαλείας. Ζήτημα με την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας για την νέα σύμβαση του γιατρού υπηρεσίας λόγω του ότι η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018
Συνάντηση με την διοίκηση των Παιδικών Σταθμών αναφορικά με την αναδρομική πληρωμή των εργαζομένων καθαριστριών λόγω αναδρομικότητας της ΣΣΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ και παρέμβαση για εξεύρεση τρόπου αποκατάστασης του ζητήματος που έχει προκύψει. Παρέμβαση στον Δήμαρχο και στους προέδρους των Νομικών Προσώπων για θέματα ασφάλειας των εργαζομένων.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019
Ζήτημα με τους συναδέλφους στην Οικονομική Υπηρεσία λόγω της αλλαγής του συστήματος στην μισθοδοσία, λόγω μετατάξεων και λόγω μεγάλου αριθμού συναδέλφων από τον ΟΑΕΔ, καθώς και λόγω της κατάργησης του προληπτικού ελέγχου στα εντάλματα από τον επίτροπο αναφορικά με τις υπερωρίες. Συνάντηση με την διοίκηση και επικοινωνία με τις άλλες υπηρεσίες και το άλλο σωματείο για την εξεύρεση τρόπου επίλυσης. Στο πλαίσιο για την προετοιμασία της 8ης Μαρτίου παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, εκδήλωση- παρουσίαση στις 15/1/19 στο Δήμο του βιβλίου της Μαρίας Στύλλου «η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών» . Συμμετοχή στις 17/1/19 στην ημερίδα για την υγιεινή και την ασφάλεια της ΠΟΕ ΟΤΑ & του Συνδικάτου ΟΤΑ. Η σοβαρότητα της κατάστασης πανελλαδικά με τα πολλαπλά ατυχήματα, την έλλειψη ειδών ατομικής προστασίας, προβλημάτων στα μηχανήματα κλπ, αλλά και ιδιαίτερα στο Δήμο μας με την έλλειψη και εντατικοποίηση της δουλειάς, καθώς και την απουσία τεχνικού ασφάλειας , γιατρού υπηρεσίας, επιτροπής υγιεινής & ασφάλειας των εργαζομένων και σωστής ενημέρωσης προς όλους, επιβάλλει να λάβουμε μέτρα άμεσα. Συμμετοχή στην σύσκεψη στις 14/1/19 για τον συντονισμό για αγωνιστική δράση στις 23/1/19 στα υπουργεία Εσωτερικών & Εργασίας των συναδέλφων εργαζομένων στο Κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ πανελλαδικά. Κάλεσμα των συναδέλφων σε Γενική συνέλευση – ενημέρωση και δημιουργία επιτροπής εργαζομένων. Στην διαμαρτυρία που έγινε για τις συμβάσεις εκμετάλλευσης-ομηρίας στο υπουργείο Εργασίας, συμμετείχε η Προέδρος του ΣΕΔΑΠ μαζί με εκπρόσωπο από την Επιτροπή των Εργαζομένων του Κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, όπου τοποθετήθηκαν τα ζητήματα των εργαζομένων στους υπεύθυνους από το υπουργείο καθώς και διεκδικήθηκαν τα αυτονόητα αιτήματά τους για ίση μεταχείριση σε σχέση με την ΣΣΕ, μισθολόγιο, επιδόματα κλπ.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019
Έγκριση οικονομικού βοηθήματος ύψους 500ε σε μέλος μας συναδέλφισσα των ΠΑΙΣΔΑΠ λόγω σοβαρών οικογενειακών ζητημάτων υγείας.
ΜΑΡΤΙΟΣ 2019
Στην 1η Μάρτη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΔΑΠ.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019
Δρομολόγηση Γενικής Συνέλευσης σε συνεργασία με το άλλο σωματείο της καθαριότητας ΣΕΡΔΑΠ, με σκοπό την διεξαγωγή εκλογών για τη σύσταση επιτροπής υγιεινής & ασφάλειας των εργαζομένων. Ζήτημα με τα συνεχιζόμενα δικαστήρια των συναδελφισσών εργαζομένων του Νομικού Προσώπου ΠΑΟΔΑΠ ώστε να δοθεί επί πλέον παράταση των ασφαλιστικών μέτρων. Ανοικτό το ζήτημα της μονιμοποίησης των «προσωρινών του άρθρου 82/4483/17», επιπλέον πίεσή μας στους υπευθύνους ώστε να τρέξει η διαδικασία.
ΜΑΙΟΣ 2019
Παρέμβαση στο συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών μαζί με τους εργαζομένους ώστε να τεθεί το ζήτημα της στήριξης των συναδέλφων εργαζομένων ΕΣΠΑ στα δικαστήρια, τόσο από την απερχόμενη διοίκηση & Δήμαρχο όσο και από την νέα διοίκηση & νέο Δήμαρχο.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2019
Έγκριση οικονομικού βοηθήματος ύψους 500ε σε μέλος μας συνάδελφο στην αυτεπιστασία λόγω σοβαρού ζητήματος υγείας. Σε σχέση με την διαδικασία «αξιολόγησης» και την κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη, επαναβεβαίωση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης καθώς τίποτε δεν έχει αλλάξει από τα ζητήματα που έχει θέσει το εργατικό κίνημα προς όφελος των εργαζομένων- υπηρεσιών-πολιτών. Για τα είδη ατομικής προστασίας και την αποζημίωση για τα γάλατα που δεν έχουν χορηγηθεί έγγραφο -καταγγελία προς την επιθεώρηση εργασίας για το Νομικό Πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών για 2η φορά μαζί με το ζήτημα της αναδρομικής αποζημίωσης της ΣΣΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ. Λόγω των εκλογών & αδειών, μεταθέσαμε την διαδικασία για τις εκλογές για την Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας των εργαζομένων από Φθινόπωρο.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2019
Λόγω της εφαρμογής της νέας ΚΥΑ 8/6/2019 για τα μέτρα ατομικής εργασίας & την ασφάλεια των εργαζομένων και την συμπλήρωση νέων ειδικοτήτων, παρέμβαση στη Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών ώστε να εφαρμοστεί η νέα ΚΥΑ και στις νέες ειδικότητες. Ζήτημα με την κωλυσιεργία και γραφειοκρατία από την Διοίκηση σε σχέση με τα σοβαρά ζητήματα της καθαριότητας των κτηρίων του Δήμου, την επικινδυνότητα εντός & πέριξ του κτηρίου καθώς και την ανάγκη σε προσωπικό. Καταγγελία του ΣΕΔΑΠ για την έλλειψη καθαριότητας προς την Υγειονομική Υπηρεσία, όπου έγινε αυτοψία στους χώρους του Δήμου μαζί με αντίστοιχο πόρισμα. Αναβολή της συνάντησης με την Επιθεώρηση Εργασίας λόγω των ανακατατάξεων των αντίστοιχων υπουργείων από νέα στελέχη της νέα κυβέρνησης.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019
Ορκωμοσίες για την μονιμοποίηση των μελών μας συναδέλφων «προσωρινών του άρθρου 82 του ν4483/17», δικαίωση του αγώνα όπου πρωτοστάτησε το σωματείο μας από το 2016 μέσα σε αντίξοες & δυσμενείς συνθήκες, αποκατάσταση της αδικίας & νίκη του εργατικού κινήματος.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019
Συμμετοχή του ΣΕΔΑΠ στις κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ στις 6 & 7 Σεπτέμβρη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική & στην στοχοποίηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα συμμετοχή σε παρουσίαση βιβλίου από απολυμένη της 3Κ από το ΜΕΤΑ, με ανάδειξη των ζητημάτων που προκύπτουν από την ανεργία- ομηρία των συμβασιούχων και γενικότερα τον επίπονο – δύσκολο και καθημερινό αγώνα που καλείται να δώσει ο συνάδελφος συμβασιούχος. Λόγω της απεργίας στις 24/9 ενημέρωση των συναδέλφων για το πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου περί κατάργησης βασικών εργασιακών κεκτημένων & συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Συμπαράσταση στο δικαστήριο των καθαριστριών ΙΔΟΧ του ΠΑΟΔΑΠ & στα δικαστήρια των εργαζομένων ΙΔΟΧ ΕΣΠΑ των ΠΑΙΣΔΑΠ.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019
Συμπαράσταση στους συναδέλφους του Κοινωφελούς Προγράμματος ΟΑΕΔ με σχετική ανακοίνωση εν όψει της εν λόγω συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συνάντηση με τον Δήμαρχο όπου τέθηκαν τα θέματα: 1)στελέχωση προσωπικού, 2)περιγράμματα θέσεων και νέος ΟΕΥ με συμμετοχή των εργαζομένων ώστε να αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα και να καλύπτει τις ανάγκες των υπηρεσιών, 3) ανεπαρκής καθαριότητα με αντίστοιχη έλλειψη προσωπικού, 4) είδη ατομικής προστασίας- γάλατα προς όλο το προσωπικό που δικαιούται, 5) εκκρεμότητα με την εκκαθάριση της πρώην ΚΟΙΚΕΔΑΠ & ΚΟΙΠΕΔΑΠ ώστε να καταβληθούν οι αντίστοιχες εργατικές διαφορές στους εργαζομένους αυτών, 6) συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από την αξιολόγηση εφόσον δεν υπάρχει καμία μεταβολή στο πλαίσιο των διεκδικήσεών μας,7) ανυπαρξία επιτροπής υγιεινής & ασφάλειας και η δρομολόγηση της συνέλευσης για την δημιουργία της,8) αιτηθήκαμε την στήριξή του στις δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων με αφορμή την πρόσφατη διεκδίκηση των εργαζομένων του Κοινωφελούς Προγράμματος ΟΑΕΔ, 9) χώρος σωματείου.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019
Ανακοίνωση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που επικεντρώθηκε ώστε να αναδείξει τα πραγματικά αίτια της δημιουργίας του προβλήματος και την έξαρση ρατσισμού-φασισμού και την στάση που οφείλουμε να κρατήσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι & δημοκράτες. Δικαίωση στο δικαστήριο των 10 καθαριστριών του ΠΑΟΔΑΠ με μετατροπή της σύμβασής τους από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ. Συμμετοχή στην σύσκεψη του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό. Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη επιτροπής εργαζομένων για την υγιεινή & ασφάλεια μετά από συνεννόηση με την συμμετοχή ΣΕΔΑΠ & ΣΕΡΔΑΠ.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019
Ψήφισμα για παραμονή & μετατροπή σύμβασης σε αορίστου των Απολυμένων του Κοινωφελούς Προγράμματος ΟΑΕΔ εν όψει νέας συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενδιάμεσο συνέδριο ΠΟΕ ΟΤΑ όπου ομόφωνα ζητήσαμε την εκπροσώπηση των συμβασιούχων στην ΠΟΕ ΟΤΑ. Βοήθημα ποσού 1.000 ευρώ στο «χαμόγελο του παιδιού».
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020
Συνάντηση με τον σύλλογο γονέων των ΠΑΙΣΔΑΠ και συμμετοχή του ΣΕΔΑΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο με σχετική ανακοίνωση εν όψει του αιτήματος του συλλόγου γονέων ώστε να συζητηθούν όλα τα ζητήματα των Παιδικών Σταθμών. Απάντηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με σχετική ανακοίνωση διάψευσης για ανυπόστατη καταγγελία του σωματείου για εργαζομένη & διοίκηση των Παιδικών Σταθμών.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020
Ανακοίνωση μετά από την πεντάμηνη ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής για την έλλειψη προσωπικού-υποστελέχωση υπηρεσιών και τις μετακινήσεις, απαρχαιωμένο ΟΕΥ & απουσία περιγραμμάτων θέσεων. Δικαίωση των 47 εργαζομένων ΙΔΟΧ ΕΣΠΑ των Παιδικών Σταθμών με μετατροπή της σύμβασής τους από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ. Κοπή της πίτας του ΣΕΔΑΠ. Εκδήλωση-συζήτηση του ΣΕΔΑΠ εν όψει της μέρας της γυναίκας.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020
Ανακοίνωση για την 1η Μάη , σύμβολο αγώνα για την κατάργηση εκμετάλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τιμή στους αγωνιστές και καταγγελία των κυβερνητικών πολιτικών όπου με κάλυψη την πανδημία χτυπά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα , επιταχύνει: ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών & συντάξεων και γενικεύει την ελαστική απασχόληση.
ΜΑΙΟΣ 2020
Ανακοίνωση για τα επεισόδια με τα Ματ στην πλατεία του Αι Γιάννη , καταδίκη της βίας και της καταστολής εναντίον της νεολαίας, καταδίκη των πολιτικών όπου με πρόσχημα την πανδημία αφαιρούν ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες και νομοθετετούν αντεργατικά μέτρα και καταστροφικά νομοσχέδια για το περιβάλλον και την παιδεία.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2020
Ανακοίνωση για την πανδημία. Σχετικά με την συμβολή των εργαζομένων στον περιορισμό της εξλάπλωσης του ιού και της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών σε δύσκολες και επιβαρυμένες συνθήκες και την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής οπου δεν τηρήθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ( αποστάσεις ασφαλείας , ΜΑΠ, εκ περιτροπής βάρδιες ). Αντί αυτών αντικαθιστά και τοποθετεί συνεχώς προϊσταμένους & υπαλλήλους ώστε να λύσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης , να ” τιμωρήσει” ή να “επιβραβεύσει ” το προσωπικό ανάλογα με τις ‘διαθέσεις”.
Δελτίο τύπου για την συνάντηση με τον δήμαρχο. Συζητήθηκε και τονίστηκε : α) η αντίδρασή μας στο ενδεχόμενο τυχόν ιδιωτικοποίησης , ΣΔΙΤ, αναπτυξιακών ΟΤΑ κλπ με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού β) προσωπικό ΠΑΙΣΔΑΠ , όπου η εφαρμογή των νέων διατάξεων θα οδηγήσει σε μείωση του προσωπικού, η αβεβαιότητα των συμβάσεων ΙΔΟΧ ΕΣΠΑ ΠΑΙΣΔΑΠ και η ανάγκη να πιεστεί η κυβέρνηση ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε ΙΔΑΧ ώστε να λυθεί και η επάρκεια των θέσεων του προσωπικού για τις ανάγκες των αιτήσεων όλων των παιδιών,γ) για την πανδημία έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας -ΜΑΠ & γάλα δ) για τις καταγγελίες για μετακινήσεις των υπαλλήλων.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2020
Εκτακτη Γενική Συνέλευση για τους συμβασιούχους ΠΑΙΣΔΑΠ εξ αιτίας του κλίματος αβεβαιότητας για την ανανέωση των συμβάσεών τους, ώστε να συσπειρωθούμε & να πάρουμε αποφάσεις.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020
Ανακοίνωση- στήριξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ των εργαζομένων στα ΚΕΠ εξ αιτίας της υποστελέχωσης προσωπικού, φόρτωμα όλων των υπηρεσιών του δημοσίου λόγω της πανδημίας, με ανεπάρκεια υποδομής & χώρων, με καθημερινά επεισόδια λόγω μεγάλης προσέλευσης και αναμονής κοινού με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας ακόμη.
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους ΠΑΙΣΔΑΠ την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ ώστε να διαφυλαχτεί η ανανέωση όλων των συμβάσεών τους, εξασφάλιση υγιεινής & ασφάλειας , ΜΑΠ, να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, & να διασφαλιστεί άμεση χρηματοδότηση των δήμων ώστε να ανταπεξέλθουν οι παιδικοί σταθμοί στο έργο τους.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020
Εκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ΠΑΙΣΔΑΠ με σκοπό την ανανέωση συμβάσεων των ΙΔΟΧ ΕΣΠΑ ΠΑΙΣΔΑΠ.
Δελτίο τύπου και κάλεσμα εκ νέου στο δημαρχείο την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ ΠΑΙΣΔΑΠ ώσπου να υπογραφεί και η τελευταία σύμβαση. Η δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων απέδειξε πως οι αγώνες & η αλληλεγγύη έχουν αποτέλεσμα. Στις 31/8 στη συνεδρίαση ΔΣ ΠΑΙΣΔΑΠ όπου πρότειναν την απόλυση 24 εργαζομένων δεν συγκέντρωσαν πλειοψηφία κ απορρίφθηκε η εισήγηση με 7 ψήφους κατά και 6 υπέρ. Αντί να εφαρμόσουν την απόφαση έστειλαν εκ νέου πρόσκληση για νέα συνεδρίαση στις 4/9 με το ίδιο θέμα με στόχο να μεταπείσουν τους συμβούλους της πλειοψηφίας που αρνήθηκαν να συνηγορήσουν στις απολύσεις. Με την άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση του σωματείου μας κι έχοντας συμπαράσταση & την αλληλεγγύη συνδικαλιστών ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕ ΟΤΑ- ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ, συλλόγου γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ, κοινωνικούς φορείς & συλλογικότητες της πόλης μας, σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ανανέωση των 48 συμβάσεων, επαγρύπνηση ώσπου να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για ιδιώτη στον ΠΑΟΔΑΠ
Παρά τις εξαγγελίες του δημάρχου πως είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων, με απόφαση ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ προχώρησε σε παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρεία την υλοποίηση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, με την δικαιολόγηση του προέδρου πως είναι η μόνη λύση για την ορθότητα των συμβάσεων εργασίας και την εξομάλυνση της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Οι πολιτικές αυτές υπονομεύουν την μόνιμη και σταθερή εργασία και τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών ενώ επιβαρύνουν τους πολίτες με επιπλέον τέλη και φόρους. Αυτές οι ‘λύσεις” εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αδιαφορούν για το δημόσιο συμφέρον των πολιτών (αυξήσεις διδάκτρων-τελών), καταπατούν εργασιακά δικαιώματα , δίκαιη καλυπτόμενη εξαρτημένη εργασία και την μονιμότητα, ευνοεί την ανεργία. Αντιστεκόμαστε σήμερα στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του νομικού προσώπου αλλά και σε κάθε προσπάθεια άλωσης των υπηρεσιών του δήμου.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020
Ανακοίνωση για την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής – Συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο και απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020
Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και απευθύναμε κάλεσμα σε συνάντηση-σύσκεψη με το άλλο σωματείο ΣΕΡΔΑΠ, τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης (υπεύθυνο για την υγιεινή & ασφάλεια των εργαζομένων), την γιατρό εργασίας, τον τεχνικό ασφάλειας, ώστε να καταγραφούν τα πολλαπλά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σχετικά με : χώρους εργασίας, ΜΑΠ, προβλήματα – ελλείψεις για την διαχείρηση της πανδημίας. Οι συσκέψεις ξεκίνησαν Νοέμβρη 2020 και ήταν κάθε 15 -20 ημέρες ώσπου να καταγραφούν τα ζητήματα και να δρομολογηθούν λύσεις.
ΓΕΝΑΡΗΣ 2021
Με αφορμή το εξώδικο προς το σύλλογό μας και προς την πρόεδρο του συλλόγου, που επιδόθηκε από τον δήμαρχο Αλίμου, επειδή στηρίξαμε συνάδελφο – εργαζόμενη συνδικαλίστρια , στείλαμε επιστολή – διαμαρτυρία στην ΠΟΕ ΟΤΑ, ώστε να πάρει θέση και να καταδικάσει τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες στόχο έχουν να απειλήσουν και να φιμώσουν την συνδικαλιστική δράση.
ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2021
Με πρωτοβουλία του συλλόγου μας στείλαμε κοινή ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατά του δήμαρχου Αλίμου. Επειδή η δίωξη της εργαζόμενης συνδικαλίστριας & μέλος του ΔΣ σωματείου δήμου εργαζομένων Αλίμου Αναστασίας Παπαχρίστου, κρύβει περισσότερα από ότι φαίνεται, & οι διώξεις των συνδικαλιστών θα γίνουν μία μόνιμη κατάσταση, στείλαμε σχέδιο κοινής απάντησης-καταγγελίας προς τον δήμαρχο Αλίμου.
ΜΑΡΤΗΣ 2021
Αίτημα αναβολής συζήτησης θέματος για την τροποποίηση του ΟΕΥ προς το δημοτικό συμβούλιο. Λόγω του ότι μπήκε ως θέμα συζήτησης για λήψη απόφασης στο ΔΣ, επισημάναμε ότι δεν έγινε διαβούλευση ούτε ενημέρωση υπηρεσιών.
Κατόπιν των επαναλαμβανόμενων πιέσεων του συλλόγου στις συναντήσεις-συσκέψεις με την διοίκηση, γιατρό εργασίας, τεχνικό ασφάλειας σχετικά με την διαχείρηση της υγιεινής & ασφάλειας των εργαζομένων, δρομολογήθηκε έλεγχος τεστ- σε τοπικό διαγνωστικό- μικροβιολογικό κέντρο από το δήμο για τους εργαζομένους σύμφωνα με τις οδηγίες της γιατρού εργασίας. Κατόπιν αιτήματος της γιατρού για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας, ορίσθηκε η πρόεδρος του συλλόγου διαχειρίστρια covid, ώστε να υπάρχει άμεση συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021
Δελτίο τύπου – συμμετοχή σε σύσκεψη φορέων της πόλης με πρωτοβουλία της ΟΓΕ, ενάντια στο νόμο Χατζιδάκη.
Ανακοίνωση για την 1η Μάη. Η 1η Μάη συμπίπτει με την κατάργηση του 8ωρου, κατάργηση των ΣΣΕ, διάλυση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κατάργηση της Γ.Σ. ως κυρίαρχο όργανο έκφραση των εργαζομένων με την πρόβλεψη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, καταγραφή Μητρώου σωματείων, απαγόρευση απεργιακής περιφρούρησης, απαιτεί διευρυμένο ” προσωπικό ασφάλειας”, καταργεί την ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2021
Ανακοίνωση- ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο έκτρωμα του νόμου Χατζιδάκη.
Έκτακτη γενική συνέλευση 23/6/21- προγραμματισμός δράσης για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας ΙΔΟΧ ΕΣΠΑ ΠΑΙΣΔΑΠ που κινδυνεύουν με απόλυση.
Ψήφισμα στήριξης & αλληλεγγύης . Η συνδικαλιστική δράση & η συνδικαλιστική αλληλεγγύη δεν ποινικοποιούνται ούτε στον Άλιμο ούτε πουθενά. Σχετικά με τα συνδικαλιστικά στελέχη ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕ ΟΤΑ-συλλόγου εργαζομένων δήμου Αλίμου όπου διώκονται ποινικά γιατί στήριξαν εργαζόμενη του δήμου Αλίμου ως όφειλαν ( τον Ιούλιο 2017).
Καταγγελία για τον ΟΕΥ-Καταδικάζουμε την μερική τροποποίηση ,ζητάμε συνολικό σχέδιο ΟΕΥ με προοπτική 5ετίας και σχεδιασμό ώστε να μπορούν να λειτουργούν εύρυθμα οι υπηρεσίες του δήμου, επικαιροποιημένες οργανικές θέσεις, πρόβλεψη νέων θέσεων, διαβούλευση με τους εργαζομένους.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021
Καταγγελία για πρόεδρο ΠΑΟΔΑΠ- καταδικάσαμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου ΠΑΟΔΑΠ προς εργαζόμενη υπεύθυνη διοικητική υπάλληλο. Συγκεκριμένα η υπάλληλος ως όφειλε, αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά των γηπέδων στους αθλητικούς ομίλους . Ζητήσαμε την παραδειγματική καταδίκη των φαινομένων αυτών – στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους που βάλλονται και τους υπερασπιζόμαστε.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021
Συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ από τη διαδικασία της αξιολόγησης – ενημέρωση των εργαζομένων βάσει της νέας εγκυκλίου.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021
Αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη θετικής απόφασης συνομολόγησης στην αγωγή των εργαζομένων ΙΔΟΧ ΕΔΠΑ ΠΑΙΣΔΑΠ.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021
Κάλεσμα- παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο στις 3/11/21, ώστε να στηρίξει τους εργαζόμενους και να αποφασίσει θετικά υπέρ τους στα δικαστήρια για μετατροπή των επί χρόνια συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο δήμαρχος αρνήθηκε να συνομολογήσει στην αγωγή σε όλες τις συναντήσεις που έγιναν και αρνήθηκε να συμπεριλάβει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Εξ αιτίας αυτού καλέσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο,& ζητήσαμε από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να υποστηρίξουν το αίτημα μας. Μετά από μια έντονη συνεδρίαση , πήραμε θετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο ( ομόφωνη η αντιπολίτευση, καθώς και μια ψήφος στήριξης από τη διοίκηση και οι υπόλοιποι με λευκό, γιατί όπως φάνηκε δεν συμμερίστηκαν τις απόψεις του δημάρχου ).
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021
Ψήφισμα αλληλεγγύης στον δημοσιογράφο Γιώργη Χρήστου, στο συνδικαλιστικό στέλεχος Γρηγόρη Καλομοίρη και στον εργαζόμενο Μίλτο Αλικαρίδη , για δημοσίευμα στις 23/3/2017 που αφορούσε σε δυσμενή μεταβολή της εργασιακής σχέσης εργαζομένου στην εταιρεία “commercial value AAE” . Μαζί διώχθηκε ο Γρηγόρης Καλομοίρης εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ που διαχειριζόταν την ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΤ, όπως και ο εργαζόμενος Μίλτος Αλικαρίδης. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι και ζητήσαμε την απόσυρση των κατηγοριών και την αθώωσή τους. Τέτοιες ενέργειες που βάλλουν ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας, οδηγούν σε ολισθηρούς δρόμους και προσπαθούν να φιμώσουν κάθε μορφή αντίστασης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.
για τα ανοικτά ζητήματα
ΟΕΥ . Με αφορμή την επιστροφή και την μη έγκρισή του από το υπηρεσιακό συμβούλιο, επιμείναμε στη θέση μας για συνολικό ΟΕΥ με διαβούλευση , επικαιροποίηση των θέσεων και πρόβλεψη νέων , προοπτική 5ετίας και ότι άλλο είχαμε διατυπώσει.
Πόρισμα διερευνητικής δημάρχου για την καταγγελία της συναδέλφου Χ.Κ. κατά του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ. Το αποτέλεσμα του πορίσματος ήταν επιφανειακό και όχι ουσιαστικό. Δεν περιμέναμε να δικαιώσει την εργαζόμενη καταγγέλλουσα η διοίκηση , αλλά να αγνοήσει και την αιτία που δημιουργήθηκε το επεισόδιο (να την αγνοήσουν ως υπηρεσιακό παράγοντα ενώ προσπαθούσε να εκτελέσει τα υπηρεσιακά της καθήκοντα), θίγει και απαξιώνει όλους τους εργαζόμενους.
Μέτρα ατομικής προστασίας εργαζομένων ΜΑΠ Λόγω του ότι δεν προχώρησε η μελέτη ενώ συζητείτο από τον Μάρτη, και αντ’ αυτού ειπώθηκε πως θα δοθούν σε χρήμα. Είναι απαράδεκτο τέλος της χρονιάς να μην δίνονται τα ΜΑΠ και να δίνονται υποσχέσεις για καταβολή σε χρήμα. Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη σε είδος τα ΜΑΠ και όχι σε χρήμα, δεν είναι επαίτες να παρακαλάνε τα δικαιούνται. Το ίδιο και χειρότερο στους ΠΑΙΣΔΑΠ, όπου ειπώθηκε να τα πάρει μια μερίδα εργαζομένων ή ακόμη και να κάνουν κοινή χρήση.
Υπηρεσία καθαριότητας . Η αποδόμηση και συρρίκνωσή της με ενδεχόμενο την ιδιωτικοποίησή της. Η μη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών της πόλης παρουσιάζεται ως ευθύνη των εργαζομένων. Η αλήθεια είναι πως στους εργαζόμενους χρωστούν δεδουλευμένα νυχτερινά, υπερωρίες πολλών μηνών. Η μόνη λύση είναι η κάλυψη των θέσεων με μόνιμο τρόπο, όχι μόνο στην καθαριότητα αλλά σε όλες τις υπηρεσίες ώστε να μπορούν να λειτουργούν εύρυθμα. Επίσης η αλήθεια είναι ότι τυχόν ιδιωτικοποίηση θα έχει περίπου το διπλάσιο κόστος. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022
Στάση εργασίας, επαναφορά του αιτήματος για σεβασμό της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και να συνομολογήσει ο δήμαρχος στα δικαστήρια για την μονιμότητα των εργαζομένων ΙΔΟΧ ΕΣΠΑ ΠΑΙΣΔΑΠ..Επίσης διαμαρτυρία για τα είδη ατομικής προστασίας( καταγγελίες για κοινόχρηστη χρήση) και για το γάλα που δεν το έχουν πάρει για 2 χρόνια.
ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ αποτέλεσμα κινητοποίησης 3/2
Κατόπιν της ηχηρής κινητοποίησης στις 3/2/2021 και της δυναμικής αλληλεγγύης από ΑΔΕΔΥ- ΠΟΕ ΟΤΑ –ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ- σύσσωμης της αντιπολίτευσης των επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου καθώς και δημοτικών συμβούλων όπως και άλλων φορέων της πόλης μας, ο δήμαρχος έδειξε να έχει αλλάξει στάση και ζήτησε ένα μικρό περιθώριο λίγων ημερών όπου δεσμεύτηκε για την απάντησή του. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε συνάντηση μετά από μία εβδομάδα για να τους ανακοινώσει ότι εν τέλει θα τους στηρίξει όλους στα δικαστήρια για την μετατροπή της σύμβασής τους από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ.
ΨΗΦΙΣΜΑ & ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τις 8 ΜΑΡΤΗ
Φέτος από οποιαδήποτε άλλη χρονιά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μεγεθύνονται λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας και των ζητημάτων που απορρέουν από αυτήν. Υπάρχει απροκάλυπτη επίθεση πλέον στα εργασιακά δικαιώματα όλων, πόσο μάλλον των γυναικών που είναι εύκολος στόχος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, υπάρχει έξαρση στις γυναικοκτονίες, οι γυναίκες ακόμη και σήμερα υφίστανται διακρίσεις παντού στην εργασία , στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην πολιτική ζωή. Η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών σε ζητήματα ισότητας Από την άλλη το γυναικείο κίνημα αντιστέκεται παγκόσμια, αγκαλιάστηκε το κίνημα metoo, η εναντίωση στο νόμο Τσιάρα για την αλλαγή στο οικογενειακό δίκαιο, και στο νόμο Χατζιδάκη. Δεν θέλουμε μια επιστροφή σε έναν απαρχαιωμένο συντηρητισμό στο σπίτι και στη δουλειά, αναλαμβάνουμε δράση και πορευόμαστε με όλο το εργατικό κίνημα, αγωνιζόμαστε ενάντια στην έμφυλη βία και στις σεξιστικές διακρίσεις, ισότητα στις αμοιβές και στην εργασιακή εξέλιξη, όχι στην ευελιξία στην τηλεργασία, ταυτόχρονα σπίτι και δουλειά, όχι στην απλήρωτη εργασία, όχι περικοπές στις άδειες, ζητάμε δομές οργανωμένες φροντίδας για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, στήριξη των θυμάτων βίας, συνεχή διοργάνωση σεμιναρίων ισότητας και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στους χώρους δουλειάς, ώστε να παύσουν οι στερεότυπες αντιλήψεις και διακρίσεις που διαιωνίζουν την ανισότητα των γυναικών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον πόλεμο και την ανάγκη μη εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Ξέρουμε πως ο πόλεμος αυτός γίνεται για μεγαλύτερο έλεγχο στην παραγωγή και μεταφορά της ενέργειας, για τους μονοπωλιακούς ομίλους, για τους δρόμους των μεταφορών, για τα κέρδη των πολυεθνικών. Η πολεμική αυτή αντιπαράθεση δεν αφορά μόνο την Ουκρανία και την Ρωσία. Αφορά όλους τους λαούς, την εργατική τάξη όλου του κόσμου γιατί οι αιτίες που αιματοκύλησαν και δολοφονούν τους λαούς στα Βαλκάνια , στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στην Λατινική Αμερική, αναδεικνύονται και σήμερα. Αποδεικνύει ότι οι πόλεμοι δεν αποτελούν παρελθόν , αλλά το εφιαλτικό μέλλον όσο οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν με τους αγώνες τους το μέλλον στα χέρια τους. Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο, να ακυρωθεί η Ελληνοαμερκάνικη συμφωνία για τις βάσεις, να κλείσουν οι βάσεις και να μην χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να επιστρέψουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από το εξωτερικό, να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γιατί όπως λέει ο Μπ.Μπρεχτ :
ο πόλεμος που έρχεται δεν είναι ο πρώτος. Πριν απ΄ αυτόν γίνανε κι΄ άλλοι πόλεμοι. Όταν τέλειωσε ο τελευταίος υπήρχαν νικητές και νικημένοι. Στους νικημένους ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα. Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο.
ΜΑΡΤΙΟΣ 2022
Ανακοίνωση για εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. 173/2022 & συζήτηση επί ζητημάτων των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο Σεδάπ προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα να είναι παρόν στα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε και που δεν έχουν λυθεί προφανώς, αλλά αγωνιστήκαμε ώστε να δρομολογηθούν ή να εξευρεθούν λύσεις για το εργασιακό περιβάλλον. Συμμετείχαμε με ψηφίσματα και δράσεις σε θέματα που αγγίζουν την πόλη μας, την ζωή μας, την ανθρωπότητα. Με την λήξη της θητείας, σας απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στις διαδικασίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Γιατί δυνατή συμμετοχή σημαίνει δυνατή εκπροσώπηση στα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Να διασφαλίσουμε την αγωνιστική πορεία του σωματείου μας, για να αντιπαλέψουμε σε κάθε πρόβλημα. Έχουμε δείξει πως αγωνιζόμαστε ώσπου να δικαιωθούμε, πρόσφατα η νίκη του ΣΕΔΑΠ με την αλλαγή στάσης από το δήμαρχο για την συνομολόγηση στις δίκες των ΙΔΟΧ ΕΣΠΑ ΠΑΙΣΔΑΠ, παλαιότερα με τις καθαρίστριες του ΠΑΟΔΑΠ, οι προσωρινοί ΑΣΕΠ, τόσοι αγώνες που είχαν νίκες, έφεραν μονιμότητα στους συναδέλφους και θέσεις εργασίας που είναι πολύτιμες με την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει σε όλες τις υπηρεσίες, ας μην το ξεχνάμε αυτό.
Εμείς αντλούμε δύναμη από τους αγώνες μας, αυτός είναι ο δρόμος για να έχουμε θετικά αποτελέσματα, της ενότητας , της πάλης και του αγώνα.
Γιατί βλέποντας το σήμερα και το τώρα, η καθημερινότητα γίνεται ολοένα πιο απρόβλεπτη και επικίνδυνη για όλους μας
Η επίθεση που αντιμετωπίζουμε από την νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική γιγαντώνεται, ο περιορισμός στα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι απροκάλυπτος, οι ιδιωτικοποιήσεις του δημοσίου πολλαπλασιάζονται, η πανδημία με όλη την εγκληματική της διαχείριση από την κυβέρνηση δεν λέει να κοπάσει, συν την μη ενίσχυση του ΕΣΥ και γενικότερα της ΥΓΕΙΑΣ, συν τις εκδικητικές και τιμωρητικές αναστολές εργασίας όσων υγειονομικών και εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των ΟΤΑ δεν έχουν εμβολιαστεί, την απειλή των απολύσεών τους και την απαγόρευση άσκησης ακόμα και ιδιωτικού έργου για να μην μπορούν να βιοπορίζονται.
Στα εργασιακά βρισκόμαστε στη δυσκολότερη περίοδο μετά την μεταπολίτευση, στο δρόμο που φρόντισαν να σπείρουν οι διαρθρωτικές μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του εργατικού δίκαιου, στο έδαφος της γενικότερης πολιτικής ήττας και υποχώρησης του μαζικού κινήματος και του αγωνιστικού φρονήματος, ζούμε στο πετσί μας την άνθηση του ατομισμού, τον κατακερματισμό χώρων και συλλογικοτήτων, εξατομικευμένες πρακτικές, αλλά και νέες μορφές δεσποτισμού, επιτήρησης και ελέγχου των εργαζομένων.
Η κατάργηση των κεκτημένων με την πολυδιάσπαση της εργατικής τάξης (ελαστική εργασία, πολλαπλές σχέσεις εργασίας στον ίδιο εργασιακό χώρο, επισφαλής εργαζόμενοι, μετανάστες – δημόσιο – ιδιωτικός τομέας, η αδυναμία συγκρότησης ενός σύγχρονου ταξικού διεκδικητικού προγράμματος πάλης, ο λιγοστός συνδικαλισμός, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, ο συνδικαλισμός των προνομίων, ο συντεχνιασμός, ο πολυκερματισμός των δομών του συνδικαλιστικού κινήματος, όλα αυτά διαμορφώνουν ένα ομιχλώδες τοπίο.
Το διαρκές και αλματώδες κύμα ακρίβειας και το τροπάριο της κυβέρνησης ότι στους «αριθμούς ευημερούμε» αλλά στην πραγματικότητα ο μισθός, η σύνταξη δεν φτάνει ούτε για να καλύψει τις ανάγκες του 1/3 του μήνα, η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί στο άπειρο με απρόβλεπτες συνέπειες, για να μην μιλήσουμε για τις ευάλωτες, κοινωνικές ομάδες – τους ανέργους κλπ, μας οδηγούν σε παράταση της φτωχοποίησης και την εξαθλίωση της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Ταυτόχρονα βιώνουμε μια κατάσταση αστάθειας και απειλής, πρόσφατο συμβάν η ΟΥΚΡΑΝΙΑ, όπου η υπαρκτή απειλή του πολέμου, που μια απρόβλεπτη κίνηση στο συσχετισμό των δυνάμεων των ισχυρών μας αιφνιδιάζει, μας απειλεί ανάλογα με τις διαθέσεις τους.
Συνυπάρχει επίσης η αστάθεια και η απειλή εξαπλώσεων ιών που μας επιτίθονται απρόβλεπτα και άξαφνα με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού χρησιμοποιείται ως κάλυψη για την παράταση της ύφεσης και την αυταρχικότητα στα συλλογικά δικαιώματα, πλέον έχει γίνει πια μια συνηθισμένη κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνει στη ζωή μας.
Εν μέσω όλων αυτών φουντώνει η έξαρση της βίας, οι γυναικοκτονίες, η εγκληματικότητα,ο ρατσισμός, ο φανατισμός, ο χουλιγκανισμός, το bulling.
Για να ολοκληρώσει την εικόνα της καταστροφής του κλίματος, του περιβάλλοντος, επίσης με συνέπειες απρόβλεπτες για τη ζωή του πλανήτη και της ανθρωπότητας. Είναι λες και ζούμε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας με εφιαλτικό σενάριο.
Κι όμως μέσα σε όλα αυτά, ανατέλουν φωτεινές στιγμές που ξορκίζουν την μαυρίλα. Γιατί μέσα από τη μαυρίλα, ξεπηδά το φως. Το προηγούμενο διάστημα οι αγώνες σε διάφορους χώρους (EFOOD, COSCO, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΛΑΡΚΟ, κ.α.) δηλώνουν ότι η δυσαρέσκεια μπορεί να εκφραστεί με οικουμενική δράση. Το παγκόσμιο κίνημα ΜΕΤΟΟ, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις κ.α.
Εδώ στο χώρο μας, στο Δήμο μας συνέχεια αντιμετωπίζουμε αυταρχικές- απαξιωτικές συμπεριφορές από το Δήμαρχο, προέδρους, σε πλήρη συμπόρευση με την κυβερνητικής πολιτική.
Είμαστε παρόντες και καταγγέλουμε κάθε υβριστικό παραλλήρημα του δημάρχου που στο επιχείρημά του πως για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, αφού δεν έχει να μας αντικρούσει με επιχειρήματα. Καταγγέλουμε κάθε μεθόδευσή του ώστε να προσπαθήσει να απαξιώσει τη δράση του σωματείου, όπως πρόσφατα φέρνοντας κατεπειγόντως! τροποποίηση των όρων φιλοξενίας των παιδικών σταθμών , για να μην κλείσουν για την ετήσια Γενική Συνέλευση, μόλις μία μέρα πριν την προγγραμματισμένη εκλογοαπολογιστική. Δια περιφοράς έκανε τη διαδικασία (τι βολικό!), για να μην υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή, με δικαιολογία ότι σκέφτεται τους γονείς, λες και οι γονείς δεν γνωρίζουν τους όρους φιλοξενίας από την αρχή της εγγραφής των παιδιών. Άλλοι ήταν οι λόγοι και το γνωρίζουμε όλοι, είναι η καταπάτηση και συρρίκνωση της συνδικαλιστικής έκφρασης των εργαζομένων.
Ο Σεδάπ όμως δεν θα σκύψει το κεφάλι. Μαζικά θα απαντάμε με δυναμική επίθεση, θα ζητήσουμε και θα διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει ώσπου να επιτύχουμε τα δίκαια αιτήματά μας.
Αυτή είναι η διέξοδος, η δράση συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Η δράση και ο αγώνας. Όπως μας έχει δείξει και η ιστορία του εργατικού κινήματος .
Να διεκδικήσουμε αυξήσεις τους μισθούς και στις συντάξεις στο επίπεδο μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί η δύναμη είμαστε εμείς, όλοι μαζί.
Να συμμετέχουμε στο σωματείο ενεργά ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς υπέρ της εργατικής τάξης, στη βάση της ταξικής ενότητας, με σκοπό να αντιστρέψουμε την σημερινή κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να το ανασυγκροτήσουμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίζουμε κάθε καταπίεση και εκμετάλλευση και να υπερασπιστούμε σθεναρά τα κοινά αγαθά (διατροφή, νερό, ενέργεια, υγεία, παιδεία, ενημέρωση, πολιτισμός, στέγη, ελεύθεροι χώροι περιβάλλον).
Να διαφυλάξουμε το υπέρτατο αγαθό της ειρήνης και της ελευθερίας, εμείς το εργατικό κίνημα, γιατί ο ανταγωνισμός στα ιμπεριαλιστικά κράτη για την κυριαρχία τους ξεκινά τους πολέμους, για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι στις παγκόσμιες αγορές, στον εξοπλισμό, σε βάρος του λαού.
Μπροστά μας άμεσα έχουμε να δώσουμε μια μάχη διαμαρτυρίας, μια μάχη διεκδίκησης στους δρόμους .
Να δώσουμε μαζική απάντηση στην πανεργατική απεργία που έχουμε στις 6 Απρίλη της 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.
Γιατί η μαζική συμμετοχή είναι η δύναμή μας, και μόνο στους δρόμους μπορεί να αλλάξει αυτό το σκηνικό. Εμείς μπορούμε να το πετύχουμε, έχουμε ζήσει φωτεινές, νικηφόρες μέσα εδώ σ’ αυτό το Δήμο. Το αδύνατο έχει γίνει δυνατό ας μην το ξεχνάμε.

Εμείς έχουμε τη δύναμη από τους αγώνες μας.
Αυτός είναι ο δρόμος για να έχουμε θετικά αποτελέσματα, της συμμετοχής, της ενότητας, της πάλης και τους αγώνα.

Για τον ΣΕΔΑΠ
Η πρόεδρος
Στέλλα Τζανίνη

21/3/2022