Σε διεκδίκηση δυο τίτλων η Σαπφώ Σακελλαρίδη στην Αττάλεια

8/4/2022

Η αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, Σαπφώ Σακελλαρίδη, προκρίθηκε στα ημιτελικά του μονού και στον τελικό του διπλού στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας και συνεχίζει να διεκδικεί και τους δυο τίτλους.

Η Σακελλαρίδη κέρδισε για 2η φορά μέσα στην τελευταία εβδομάδα την Ιταλίδα Deborah Chiesa, με 6-2, 2-6, 6-2, για να προκριθεί στα ημιτελικά του μονού στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας.

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.493 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, είχε κερδίσει την Chiesa την περασμένη Κυριακή για τον τελικό του προηγούμενου τουρνουά της Αττάλειας.

Σήμερα το έκανε ξανά, σε έναν πολύ κλειστό αγώνα που χρειάστηκε 2 ώρες για να ολοκληρωθεί. Στο 3ο σετ οι δυο παίκτριες ήταν ισόπαλες στο 2-2, αλλά η Σαπφώ κέρδισε τα 4 επόμενα games και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της, κάνοντας δικό της το εισιτήριο για την 4άδα.

Αύριο, η Σαπφώ θα διεκδικήσει και τη θέση για τον τελικό, αντιμετωπίζοντας τη Mirra Andreeva, που άφησε εκτός τη Νο.3 του ταμπλό, Elena Malygina, με 5-7, 6-0, 6-0.

Στο διπλό, η Σακελλαρίδη και η Ksenia Laskutova έδωσαν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με τις Julia Avdeeva και Daria Lodikova, καταφέρνοντας να πάρουν τη νίκη με 6-0, 5-7, 11-9 μετά από ένα γεμάτο match tie-break, στο οποίο είχαν προηγηθεί με 9-7, αλλά οι αντίπαλές τους έσωσαν διπλό match point.

Στον αυριανό τελικό, Σακελλαρίδη και Laskutova θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, Vlada Koval και Gergana Topalova.

Πηγή: tennisnews.gr