Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης 2022

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υλοποιεί και φέτος το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με στόχο να προσφέρει στα παιδιά μια ποιοτική διέξοδο απασχόλησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς- κατοίκους της πόλης μας και κυρίως τους εργαζόμενους γονείς αλλά και τις οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερες οικογένειες.

Ο τρόπος λειτουργίας του Προγράμματος και λόγω της επικρατούσας κατάστασης από την πανδημία του covid 19, θα στηριχθεί στον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και τη νομοθεσία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν την περίοδο της εφαρμογής του προγράμματος  και στην μελέτη του Τμήματος Παιδείας.

Το πρόγραμμα θα καλύψει το χρονικό διάστημα, από 20/6/2022 έως και  22/7/2022   σε δυο Περιόδους των τριών εβδομάδων η κάθε μία.

Συγκεκριμένα:

Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ:  Από 20/06/2022 έως και 08/07/2022 (15 εργάσιμες ημέρες)

Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ:  Από 04/07/2022 έως και 22/07/2022 (15 εργάσιμες ημέρες)

Με ωράριο λειτουργίας 07:00 -16:00, με προσέλευση από 07:00 έως 09:00 το πρωί και αποχώρηση από τα εκπαιδευτικά κέντρα από 14:00 έως 16:00. Το πρόγραμμα θα καλύψει συνολικά (αθροιστικά) και στις 2 περιόδους, έως 720 θέσεις παιδιών που θα πάνε πρώτη δημοτικού έως και τα παιδιά που ολοκληρώνουν την ΣΤ Δημοτικούσε έξι (6) σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας που θα λειτουργήσουν ως κέντρα εφαρμογής του προγράμματος.

Δίνεται η  δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα, και στα παιδιά που φοιτούν στα τυπικά Δημοτικά σχολεία  του Δήμου μας, με  παράλληλη στήριξη. Τα παιδιά αυτά εφ όσον το επιθυμούν οι οικογένειές τους, θα έχουν την δυνατότητα  να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν καθ΄ όλα το πρόγραμμα, με παράλληλη στήριξη από συνοδό επιλογής και δαπάνης του Γονέα. Ωστόσο οι γονείς αυτοί δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και θα συμμετέχουν δωρεάν, τηρώντας όμως την σειρά προτεραιότητας. Εάν οι γονείς είναι και οι δύο εργαζόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση τις ημερομηνίες για τους εργαζόμενους γονείς, διαφορετικά την ημερομηνία για τις οικογένειες με κοινωνικά κριτήρια.

Τα παιδιά θα παραδίδονται και θα παραλαμβάνονται στο, και από το σχολείο, από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ