Πτήσεις Ελευθερίας απο το 7ο Δημοτικό – Σάββατο 14/5 ώρα 11:00 π.μ – Θεατράκι Κεντρικής Πλατείας

Ένα καλλιτεχνικό δρώμενο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Τα παιδιά της Α’ Δημοτικού του 7ου δημοτικού σχολείου θα παρουσιάσουν μέσα από ένα καινοτόμο δρώμενο τα δικαιώματα του παιδιού στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Μια μαγευτική μεγάλη πεταλούδα- μαριονέτα θα χορέψει μαζί με τα παιδιά της Α’ Δημοτικού‘το χορό της ελευθερίας’ φέρνοντας στο φως τα δικαιώματα του παιδιού. Το Δικαίωμα στην ζωή. Το Δικαίωμα στην ελευθερία. Το Δικαίωμα σε έναν ειρηνικό κόσμο. Το Δικαίωμα σε έναν κόσμο με σεβασμό για το περιβάλλον. Το Δικαίωμα στην εκπαίδευση. Το Δικαίωμα στη διασκέδαση. Το  Δικαίωμα στην υγεία. Το Δικαίωμα στην ανεμελιά και στην αθωότητα. Το Δικαίωμα σε έναν δίκαιο, ανθρώπινο κόσμο. Κάθε παιδί κι ένα δικαίωμα. Κι όλα τα παιδιά μαζί θα φτερουγίσουν με το κοινό σε πολύχρωμες πτήσεις ελευθερίας.

Το δρώμενο θα συνοδεύεται μουσικά υπό τους ρυθμικούς τυμπανισμούς των ιαπωνικών κρουστών Τάικο από τους μαθητές της σχολής Adene Daiko- Τα Τύμπανα του Ήλιου.

Δημιουργική ομάδα:

Σύλληψη δρώμενου: Μαρίνα Μέργου-Μαρία Αρβανίτη

Ερμηνευτές: Μαθητές &Μαθήτριες της Α’ Δημοτικού του 7ου δημοτικού σχολείου.

Την πεταλούδα χειρίζονται οι: Κατερίνα Τσαντιράκη, Λώρα Σαρρή & Μαρία Κουζούκα

Μουσικοί: Σχολή Αtene Daiko – Τα Τύμπανα του Ήλιου υπό την καθοδήγηση του Νίκου Σουλιώτη.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Λογοθέτης.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Σάββατο,14 Μαΐου 2022

Ώρα: 11.00

Τοποθεσία: Πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Διάρκεια δρώμενου: 20’ λεπτά

——–

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων