Επιστημονικό Συνέδριο για Αιρετούς, Τεχνοκράτες & Στελέχη Οικονομικής Διοίκησης στην Ξάνθη (Πρώτη μέρα 12/5) VD

Αιρετοί και στελέχη των ΟΤΑ, από διάφορες περιοχές της χώρας συμμετείχαν στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», που συνδιοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης, με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Forum Training & Consulting».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας κατατέθηκαν από ειδικούς επιστήμονες 7 ομιλίες – παρουσιάσεις και αναπτύχθηκαν 6 παίγνια ρόλων για ανάπτυξη προσωπικών – κοινωνικών δεξιοτήτων στο ανθρώπινο δυναμικό των ΟΤΑ.

Πρόκειται για ένα αρκετά πυκνό πρόγραμμα, καθώς οι διοργανωτές επιθυμούν να καλύψουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων που περικλείονται στον όρο «soft skills», που εφαρμόζονται ευρέως σε πολλά διαφορετικά επαγγέλματα και πεδία και αποτελούν και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση παράγοντα μείζονος σημασίας για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Συνεργασία, Δημιουργικότητα, Ικανότητα Προσαρμογής, Λήψη Αποφάσεων, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Επίλυση προβλημάτων, Επικοινωνία ήταν οι ενότητες που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες.

Στην έναρξη των προσυνεδριακών εκδηλώσεων η Γενική Γραμματέας του Δήμου Σοφία Ψωμά καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, σημειώνοντας ότι ένας μεγάλος αριθμός αυτοδιοικητικών, Γενικών Γραμματέων, στελεχών των ΟΤΑ θα παρακολουθήσουν τις εργασίες «αυτού του σημαντικού επιστημονικού συνεδρίου». «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά γιατί για τις επόμενες τέσσερις ημέρες η “καρδιά της” Αυτοδιοίκησης θα χτυπάει στην Ξάνθη», σημείωσε.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ξάνθης, έδωσε έμφαση στο ρόλο της ποιοτικής ενημέρωσης για τη βελτίωση των υπηρεσιών στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, επισημαίνοντας ότι τόσο οι Θεματικές Ενότητες του Επιστημονικού Συνεδρίου, αλλά και οι καινοτόμες προσυνεδριακές εκδηλώσεις, που η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «εγκαινιίασε» στην Ξάνθη, μπορούν να αποτελέσουν, ένα σημαντικό πεδίο επαρκούς ενημέρωσης, εμβάθυνσης της γνώσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας, με στόχο μια καλύτερη -πιο αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», Δρ Μιχάλης Χρηστάκης τόνισε ότι η Ένωση δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην υποστήριξη των στελεχών της ΤΑ με την παρουσία της στην περιφέρεια σε κάθε επιστημονική εκδήλωση. «Η επιλογή της πόλης της Ξάνθης για την υλοποίηση Προσυνεδριακών Εκδηλώσεων και Επιστημονικού Συνεδρίου σηματοδοτεί την σταθερή απόφαση του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» να ενισχύει την τοπικότητα με επιστημονικές εκδηλώσεις στην Περιφέρεια, όπου οι αποστάσεις αποτελούν μεν αντικίνητρο, αλλά η ανάγκη για γνώση και υποστήριξη είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την Πρωτεύουσα» και υπογράμμισε ότι ως φορέας, ο «Κλεισθένης», με τις επιστημονικές δράσεις του, επικεντρώνεται στον στόχο του για την ΤΑ, με την φράση: «Η Γνώση είναι Δύναμη – Η Τεχνογνωσία Προστασία».

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής του Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Forum Training & Consulting», Γιάννης Νικλήτσας αναφέρθηκε στη στόχευση του Συνεδρίου: «να αποτελέσει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ένα νέο ξεκίνημα, ένα κύτταρο τεχνογνωσίας και μετάδοσης καλών πρακτικών, ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες» και σημείωσε ότι ο Φορέας επενδύει συστηματικά, επί 20 και πλέον έτη στην ποιοτική ενημέρωση και κατάρτιση αιρετών και στελεχών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σχεδιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα με προστιθέμενη αξία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των αναγκαίων δεξιοτήτων, ενισχύοντας τις επιδόσεις και την παραγωγικότητα τόσο των αιρετών, όσο και των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το απόγευμα με 2 Προσομοιώσεις Οικονομικής Επιτροπής Δήμου με Τεχνικές Διαπραγμάτευσης σε κομβικά οικονομικά θέματα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων