“Φυσάει Κόντρα”: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής στο καφέ “Τhe Bing Bang” Αγ. Ιωάννου 79 του Φάνη Παπαγεωργίου

Την Κυριακή 26.06 στο καφέ Τhe Bing Bang (Αγίου Ιωάννου 79, Αγία Παρασκευή) συζητάμε για την ποίηση και πολιτική με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ποιητικής συλλογής του Φάνη Παπαγεωργίου “Με λάθος Σκιά” (εκδόσεις Κουκίδα, 2022). Πώς επιδρούν οι πολιτικές και κοινωνικές  εμπειρίες στη ποιητική δημιουργία; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής ποίησης σήμερα; Μπορούν μέσω της ποίησης να εκφραστούν σύγχρονες κοινωνικές ανησυχίες και συλλογικά οράματα; Τη συζήτηση συντονίζει η Ελένη Παγκαλιά (δημοσιογράφος, μέλος του Φυσάει Κόντρα). Παρεμβαίνει η Αλίκη Κοσυφολόγου (διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας, μέλος του Φυσάει Κόντρα). Στην εκδήλωση θα διαβαστούν αγαπημένα ποιήματα από τη νέα ποιητική συλλογή.

*Ο Φάνης Παπαγεωργίού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε, σε προπτυχιακό επίπεδο, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι Διδάκτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Οικονομική Ανάλυση. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές “Πλυντήριο άστρων” (Λογότεχνον, 2013), “Η θάλασσα με τα 150 επίπεδα” (Κουκούτσι, 2015) και “Διώρυγα μεταξύ νεφών” (Θράκα, 2018), “Με λάθος Σκιά”, (Κουκίδα, 2022).

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.