30/9/2022 -Βραδιά Ερευνητή

Η γιορτή της έρευνας ξεκίνησε, κορυφώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και είναι όλοι καλεσμένοι .

Φοιτητές, καθηγητές, όσοι έχουν παιδιά, όσοι είναι ακόμα παιδιά, όσες είναι γιαγιάδες, όσοι είναι παππούδες, όσοι εργάζονται, όσοι δεν εργάζονται, όσοι είναι συνταξιούχοι, όσοι θα ήθελαν να είναι συνταξιούχοι, όσοι αρίστευσαν αλλά και όσοι έχασαν τη χρονιά, είναι όλοι καλεσμένοι.

Εφτά διαφορετικές πόλεις, δεκάδες ερευνητές και επιστήμονες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, συντονίζονται και συντονίζουν καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς, πρωτοβουλίες και δράσεις για να γνωρίσουμε την έρευνα και να την γιορτάσουμε.

Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τη Μυτιλήνη, φτιάχνουν podcasts για την ιστορία της επιστήμης, προβληματίζονται για το έκφυλο χάσμα στον κόσμο της έρευνας, ξαναφτιάχνουν Chatlab για να μπορούμε να συνομιλούμε live με τους ερευνητές, προετοιμάζουν έκθεση τεχνολογιών, πηγαίνουν σε σχολεία και συζητάνε με μαθήτριες και μαθητές.

Κάνουν δια δραστικά πειράματα, μας γνωρίζουν ερευνητές και ερευνήτριες που μας εξηγούν τι είναι η έρευνα, μας μιλάνε για την ρομποτική, την αρχαιολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, την χημεία, το περιβάλλον, την ιστορία, την αστρονομία, την φιλοσοφία και για οποιαδήποτε άλλη επιστήμη θέλουμε να καταλάβουμε καλύτερα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων