Κώστας Τσιαμπάς: Κε Δήμαρχε καλή η επικοινωνία και το φαίνεστε αλλά ασχοληθείτε επιτέλους με την ουσία

Η γενική κατεύθυνση, σε  όλη την Ευρώπη, είναι  η μείωση  στην κατανάλωση ενέργειας (φυσικό αέριο,ηλεκτρική ενέργεια) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

Την ίδια στιγμή ο δήμος μας δυστυχώςυστερεί χαρακτηριστικά στις υποδομές του δημοτικού φωτισμού. Από τις 5500 φωτιστικά έχουν τοποθετηθεί πρόσφατα, λαμπτήρεςLED  με τηλεδιαχείριση, σε 200 περίπου στις  5 πλατείες..

Άρα,δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις ευρείας κλίμακος χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των συνδημοτών.

Με περίσσια επικοινωνιακή ικανότητα, ο κ. δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τα φώτα του δήμου μας δεν θα σβήσουν, χωρίς να εξετάσει  δυνατότητες περιορισμού της σπάταλης και οικονομίας. Οπότε, ας ετοιμαζόμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσουμε το λογαριασμό.Διότι με τα τελευταία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, οι δήμοι που δεν πιάνουν το στόχο μείωσης 10%, θα πληρώνουν τα πρόσθετα κόστη από το δικό τους ταμείο.

Φτάνει πια, σας το επισημαίνω  για πολλοστή φορά!

Κύριοι Δήμαρχε και αντιδήμαρχεΤεχνικών υπηρεσιών θα σας υπενθυμίσω, για 7η φορά δυστυχώς, ότι μπορείτε εάν σας ενδιαφέρει να λύσετε έστω και μερικώς το πρόβλημα, προχωρώντας στα παρακάτω, άμεσα:

   α. Αφαιρέσετε  τους λαμπτήρες από τις κολώνες της ΔΕΗ  όπου υπάρχει χαμηλός φωτισμός (περίπου 1500 φωτιστικά),  δεν επηρεάζετε η φωτεινότητα των δρόμων και πεζοδρομίων και συνεπώς η ασφάλεια των δημοτών.Είναι  πλεονασμός, είναι σπατάλη χωρίς να εξυπηρετεί κανένα σκοπό, θυμίζω για παράδειγμα τι έγινε επί τηςοδού Ελ.  Βενιζέλου, που έχουν αφαιρεθεί  οι λάμπες,στις κολώνες της ΔΕΗ,από το 2013.

  β. Παρακολούθηση και συνεχή ρύθμιση του χαμηλού φωτισμού, από τους 3 ηλεκτρολόγους του Δήμου με σωστό προγραμματισμό.Εάν δεν μπορείτε να οργανώσετε…!  συμβατικά τη σωστή ρύθμιση του χαμηλού φωτισμού   ΒΑΛΤΕ φωτοκύτταρα, στα 100 περίπου ΠΥΛΑΡ, η απόσβεση θα είναι σύντομη.

  γ. Να επισπεύσετε και να υλοποιήσετε επιτέλους, την προεκλογικής σας δέσμευση καινα αντικαταστήσετε τον δημοτικό φωτισμό με φωτιστικά  LEDL, πέρασαν ήδη 3 χρόνια, πότε περιμένετε να γίνει;

  δ.  Να προχωρήσετε άμεσα στην αντικατάσταση των παλαιού τύπου  προβολέων, που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος στα κτίρια και λοιπές εγκαταστάσεις (1000 watt/ώρα)  με νέας  τεχνολογίας   ίδιας φωτεινότητας  αλλά πολύ μικρής  κατανάλωσης .  

Δεν είναι καιροί για σπατάλες

Οι συνδημότες μας είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν και ειδικά τώρα που το κύμα ανατιμήσεων είναι γενικευμένο.

Κύριε Δήμαρχε αναμένουμε τις ενέργειές σας  και την επίσημη απάντησή σας.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.