Πόρισμα κόλαφος από Πολιτική Προστασία & Πυροσβεστική κατά του Δήμου Αγ. Παρασκευής

ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΌΠΕΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΎ ΥΜΗΤΤΟΥ 20 & ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ.

Ο Σύλλογος Πευκακίων “Η Αναγέννηση” έχει κατά καιρούς ασχοληθεί με το συγκεκριμένο οικόπεδο το οποίο ο Δήμος αρνείται να φροντίσει και να καθαρίσει χρόνια τώρα με το πρόσχημα πως ανήκει σε ιδιώτες και δεν μπορεί να επέμβει.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία στις 20 Ιουλίου με τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά, πέρα των 12 σημείων με κλαδιά που είχαμε επισημάνει μέσα στα Πευκάκια, αναφερθήκαμε και για το οικόπεδο της Υμηττού. Η απάντηση του κ. Δημάρχου ήταν πως ένα μέρος του οικοπέδου είναι περιουσία του Δήμου και το υπόλοιπο περιουσία ιδιωτών και δεν μπορεί να επέμβει. Στα επιχειρήματα μας και στην επιμονή μας πως αυτό δεν ευσταθεί και πως έπρεπε να είχε τουλάχιστον καθαρίσει το κομμάτι που ανήκει στο Δήμο, υποσχέθηκε πως θα το τακτοποιούσε. Άλλωστε ο νόμος με ΦΕΚ 1301 στις 18/3/2022 δίνει το δικαίωμα στους Δήμους να μπουν προληπτικά σε χώρους ιδιωτών, αγνώστων ή μη.

Πράγματι η Δημοτική αρχή μάζεψε τα κλαδιά στα 12 σημεία που τους υποδείξαμε, με καθυστέρηση μεν, αλλά τα μάζεψε. Στο οικόπεδο της Υμηττού όμως ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ. Έτσι λοιπόν οι κάτοικοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η Αναπληρωτής Γραμματέας του Συλλόγου κα Κιρτσέλολου Σοφία και η κάτοικος κα Γούλα Δήμητρα διαμαρτυρήθηκαν με επίσημα έγγραφα τους τόσο προς την Πολιτική Προστασία και το τμήμα Σχεδιασμού και Εκτάκτων Αναγκών όσο και την Πυροσβεστική υπηρεσία και τις κάλεσαν για πραγματογνωμοσύνη στο συγκεκριμένο χώρο.

Η απάντηση της Πολιτικής Προστασίας στις 7/10/2022 Αρ. Πρωτ. Α1851 και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Αρ. Πρωτ. 3303 Φ799.6Το πόρισμα τους;

ΚΟΛΑΦΟΣ για τη Δημοτική Αρχή την οποία η Πυροσβεστική υπηρεσία υποχρεώνει άμεσα στον καθαρισμό και αποψίλωση του χώρου αλλιώς θα ακολουθήσει Εισαγγελική παρέμβαση. Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες του χώρου καθώς και οι επιστολές και πορίσματα των υπηρεσιών.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.