Νικηφόρα πρεμιέρα στο Ortisei για Σακελλαρίδη

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη η αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Ortisei της Ιταλίας.

Δεν είχε εύκολο απόγευμα η Σαπφώ Σακελλαρίδη στην πρεμιέρα της στο indoor τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Ortisei της Ιταλίας, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελβετίδας Karolina Kozakova, κερδίζοντάς τη με 6-4, 7-6 (6).

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε στα κρίσιμα σημεία της Ελβετίδας, που προκρίθηκε στο τουρνουά μέσα από τα προκριματικά.

Στο 1ο σετ απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-2 και βρέθηκε πίσω με 4-4, 40-30, έκανε όμως το break σ’ αυτό το κομβικό σημείο και πέρασε εκ νέου μπροστά με 5-4. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της από το 15-30 και έκλεισε το σετ για το 6-4.

Στο 2ο σετ η Σαπφώ προηγήθηκε με 4-1, αλλά η Kozakova κέρδισε τα 4 επόμενα games και βρέθηκε μπροστά με 5-4. Δυο φορές χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ η 19χρονη Ελληνίδα, που τα κατάφερε και τις δυο, για να στείλει το σετ στο tie-break.

Εκεί βρέθηκε πίσω με 3-5, αλλά κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και ξανά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο απέκτησε το πάνω χέρι, κάνοντας το 6-5. Η Ελβετίδα ισοφάρισε σε 6-6, αλλά η Σακελλαρίδη δημιούργησε και 2ο match point, το οποίο αξιοποίησε για να κάνει το 8-6 και να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε 1 ώρα και 43 λεπτά.

Για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF, η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει την Πολωνή Katarzyna Kawa, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.278 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Ο αγώνας αυτός θα γίνει την Πέμπτη, ωστόσο η Σαπφώ θα επιστρέψει και αύριο στο γήπεδο, για τα προημιτελικά του διπλού. Μαζί με την Ekaterina Ovcharenko είχαν κερδίσει χθες τις Ιταλίδες Verena Hofer και Lara Pfeifer με 6-1, 6-3 και αύριο θα παίξουν με τις κορυφαίες του ταμπλό, τη Ρουμάνα Cristina Dinu και την Ιταλίδα Lisa Pigato.

Πηγή: tennisnews.gr

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.