Επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο από το σωματείο ΑΣΑΠ για αποκλεισμό από τις επιχορηγήσεις

Σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, πρωτοκολλήσαμε την επιστολή διαμαρτυρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής -ΑΣΑΠ -Santa – Athleic Club προς τον Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής, κ. Ζορμπά Βασίλειο (Αρ. Πρωτ. 32943/1.12.2022) για την επαναλαμβανόμενη μη επιχορήγηση του Σωματείου μας.

Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής και καλούμε τόσο τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να μη μας αποκλείσει για το έτος 2022 από τις επιχορηγήσεις των Αθλητικών Σωματείων.

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι, για ακόμα μια φορά, το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής (Α.Σ.Α.Π.), εξαιρέθηκε από την επιχορήγηση των Αθλητικών Συλλόγων της πόλης (Αρ. Αποφ. 378/2022), καίτοι είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα από 24-05-2022 στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή.

Ειδικότερα, στις 21-04-2022, εξειδικεύθηκε πίστωση 50.000 € που επιμερίστηκε σε επτά (7) Σωματεία της πόλης μας. Στις 24-05-2022, καταθέσαμε, όπως προαναφέραμε, αίτημα επιχορήγησης όταν θα υπήρχε νέα εξειδίκευση πίστωσης για την επιχορήγηση Αθλητικών Συλλόγων. Στις 22-07-2022 ενημερωθήκαμε ότι το αίτημα μας δεν λήφθηκε υπόψη από εσάς, μοναδικό υπεύθυνο για την εξειδίκευση των πιστώσεων, ύψους 40.000 €. Στις 04-08-2022, σε συνάντηση που είχε μαζί σας το Δ.Σ. του Σωματείου μας, αναφερθήκατε στην έλλειψη διαθέσιμων οικονομικών πόρων και δεσμευτήκατε πως αν δοθεί τρίτη δόση επιχορήγησης στα Αθλητικά Σωματεία, εντός του 2022, θα συμπεριληφθεί και το δικό μας Σωματείο. Όμως, στην τελευταία απόφαση εξειδίκευσης πίστωσης ύψους 42.000 €, αποκλειστήκαμε και πάλι, επιδεικτικά, ενώ τα υπόλοιπα έξι (6) Σωματεία της πόλης μας επιχορηγήθηκαν κανονικά και μάλιστα στα τέσσερα (4) από αυτά αυξήθηκε η ετήσια επιχορήγηση τους από 3.500 € μέχρι 5.500 €.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Θεωρούμε άδικη και άνιση την μεταχείριση αυτή απέναντι μας σε σχέση με τα υπόλοιπα Αθλητικά Σωματεία και σας καλούμε να αναθεωρήσετε, προβαίνοντας σε χρηματοδότηση του Α.Σ.Α.Π., ενός από τους πιο δραστήριους Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης, με νέα εξειδίκευση εντός του 2022 και όχι εντός του 2023, δεδομένου ότι το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής:

• Διαθέτει αγωνιστικά τμήματα σε δύο ολυμπιακά αθλήματα (Στίβος – Ποδηλασία) με συμμετοχές σε Εθνικά Πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα, οπότε μπορεί να επιχορηγηθεί για τις μετακινήσεις των αθλητών του.

• Διαθέτει Ακαδημίες Στίβου, όπου περισσότερα από 150 παιδιά της πόλης μας μαθαίνουν τα μυστικά του Στίβου από τους έμπειρους προπονητές μας. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες συνδιοργανώσαμε το 1ο Φεστιβάλ Στίβου με 300 συμμετοχές από παιδάκια της πόλης μας.

• Διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες Δρομέων Υγείας (Santa Running Team) αριθμώντας περισσότερους από 300 ερασιτέχνες δρομείς.

• Διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνες στον Υμηττό με πολυπληθείς συμμετοχές, ενώ συνδιοργανώνει με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. τον Δρόμο Ζωής της Αγίας Παρασκευής.

• Τίμησε τον αθλητισμό της πόλης μας με συμμετοχή του με περίπτερο στην μεγαλύτερη έκθεση αθλητισμού της χώρας (ΟΠΑΠ Expo Marathon 2022).

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

Βασίλειος Τσαγκάρης, Πρόεδρος

Θεόδωρος Μπριάνης, Αντιπρόεδρος

Ευστάθιος Τορουνίδης, Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Μικρογιαννάκης, Ταμίας

Μαρία Μανουσάκη, Έφορος

Perry Tsagkari – Πέρρυ Τσαγκάρη, Υπ.Marketing, μέλος

Μάριος Παπακώστας, Υπ. Δημ. Σχέσεων, μέλος