Στέφανος Σακελλαρίδης – Στο κυρίως ταμπλό του δυνατού τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Τρνάβα

Photo by tn team

Είναι γεγονός ότι το τένις είναι σε πλήρη ανοδική πορεία στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Οι αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής «οργώνουν» τα παγκόσμια τουρνουά με σημαντικές επιτυχίες και βραβεύσεις. Τελευταία είδηση με το Στέφανο Σακελλαρίδη να συμμετέχει στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά της Σλοβενίας.

Άραγε δεν θα μπορούσε τις επιτυχίες αυτές να τις απολαύσουν και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής με την διοργάνωση εδώ ενός αντίστοιχου τουρνουά; Πότε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε παγκόσμιους αγώνες στην πόλη μας και να καμαρώσουμε τους αθλητές μας;

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης είχε δεύτερη ευκαιρία και μπήκε στο κυρίως ταμπλό του δυνατού τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Τρνάβα, όπου αντιμετώπισε το Νο.4 του ταμπλό και άλλοτε Top 100 παίκτη, Mirza Basic, από τον οποίο έχασε στις λεπτομέρειες.

Πολύ καλή προσπάθεια έκανε ο Στέφανος Σακελλαρίδης για τον 1ο γύρο του 1st Empire Men’s Indoor στην Τρνάβα της Σλοβακίας, όπου ηττήθηκε από τον Mirza Basic με 6-4, 7-5, έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας υπέστη break στο 1ο game της αναμέτρησης και έμεινε πίσω με 0-2. Κατάφερε από εκεί και πέρα να διατηρήσει τη διαφορά στο ένα break, όχι όμως και να επιστρέψει στο σετ, το οποίο κέρδισε ο 31χρονος Βόσνιος με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Basic έκανε ξανά γρήγορο break για το 2-1, αλλά ο Στέφανος, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF και Νο.899 στην ΑΤΡ, αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε σε 2-2. Κατάφερε χάρη στο σερβίς του να προηγηθεί μέχρι και με 5-4 ο νεαρός Έλληνας τενίστας, όμως ο Basic, ο οποίος παλιότερα είχε φτάσει έως και το Νο.74 του κόσμου (τώρα βρίσκεται στο Νο.384), επέστρεψε από το 30-0 στο 11ο game και έκανε το break για να περάσει μπροστά σε κρίσιμο σημείο με 6-5. Στο 12ο game ο Βόσνιος κράτησε και το σερβίς του, επιστρέφοντας ξανά από το 0-30, για να κάνει το 7-5 και να ολοκληρώσει τη νίκη του.

Θυμίζουμε πως ο Σακελλαρίδης είχε παίξει στο προκριματικό ταμπλό της indoor διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της Τρνάβα, όπου κέρδισε τον Βρετανό Sizya Ernest Kivanda στον 1ο γύρο με 6-2, 7-5. Στον 2ο γύρο είχε ηττηθεί με 6-3, 6-2 από τον Ιταλό Giuseppe Tresca, αλλά μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser.

Αγωνίστηκε και στο διπλό μαζί με τον 16χρονο αδερφό του, Δημήτρη Σακελλαρίδη, αλλά και εκεί συνάντησε εμπόδιο από τη Βοσνία, αφού ηττήθηκε από τον Βόσνιο Aldin Setkic και τον Βρετανό Stuart Parker με 6-2, 6-4.

Πηγή: tennisnews.gr