Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για να βρεθεί λύση για την απρόσκοπτη ανέγερση του Δημαρχείου Αγ. Παρασκευής

Γ. Πατούλης: «Θα διευκολύνουμε τον Δήμο να αποπληρώσει το επιπλέον κόστος που προκύπτει από τη συμβατική του υποχρέωση για να συνεχιστεί αυτό το εμβληματικό έργο» 

Τη βούλησή του να στηρίξει τον Δήμο Αγ. Παρασκευής και να αναζητηθούν από κοινού λύσεις προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη ανέγερση του Δημαρχείου Αγ. Παρασκευής διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στο δήμαρχο Β. Ζορμπά.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνάντηση με αφορμή την υπογραφή συμφωνητικού υπομίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Β΄ Αθήνας.

«Παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χωρίς καμία υπαιτιότητά μας και παρά το γεγονός ότι οι πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι περιορισμένοι, η Περιφέρεια Αττικής, ‘’βάζει πλάτη’’ προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση και να συνεχιστεί κανονικά ένα εμβληματικό έργο για την πόλη της Αγίας Παρασκευής. Η Περιφέρεια Αττικής θα βοηθήσει τον Δήμο Αγίας Παρασκευής προκειμένου να μπορέσει να αποπληρώσει το επιπλέον κόστος που προκύπτει, όπως άλλωστε προβλέπει και η συμβατική του υποχρέωση. Σε συνεργασία με το δήμαρχο και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου θα εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στο έργο» υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε:«Η πρόθεσή μας για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου είναι αδιαμφισβήτητη και αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι στο νέο προϋπολογισμό για το 2023 έχει ήδη εγγραφεί πίστωση για συνέχιση χρηματοδότησης του έργου».

Από την πλευρά του ο κ. Ζορμπάς ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Γ. Πατούλη για την πρόθεσή του να συμβάλει στην προσπέλαση του ζητήματος που έχει προκύψει και αφορά στο επιπλέον κόστος 1,4 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του δημαρχείου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμος με σχετική επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη αναφέρει ότι αποδέχεται να αποπληρώσει το κόστος της πρώτης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου μέχρι του ποσού του 1,4 εκατ. ευρώ σε τέσσερις ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις». Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης, o Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μ. Κύρκος και υπηρεσιακά στελέχη.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.