Η Ασημίνα Παρασκευοπούλου στη “Νίκη των Πολιτών”

Καλωσορίζω, με μεγάλη ικανοποίηση, στην οικογένεια της “Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής” Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση την Αρχιτέκτονα-Μηχανικό ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, κάτοικο από νεαρή ηλικία του Παραδείσου Αγ. Παρασκευής.

Η Ασημίνα μετά την αποφοίτηση της από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2013) ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στον “Αστικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό σε Αναπτυσσόμενες Χώρες” στο Univesity College London και σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και συνεργάτης με μελετητικά και κατασκευαστικά γραφεία σε ιδιωτικά και δημοσία έργα.

Υπήρξε ενεργό μέλος της διεθνούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Open Architecture Collaborative (Athens), στην οργάνωση-υλοποίηση έργων συμμετοχικού σχεδιασμού και έτσι συμμετείχε στον συμμετοχικό σχεδιασμό Σχολείων του Δήμου Αγ. Παρασκευής όπως το 7ο Δημοτικό, το 13ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Γυμνάσιο το 2015 στην Δημαρχιακή μας περίοδο.

Από το 2014 το επαγγελματικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αξία της Αυτοδιοίκησης και στις δυνατότητες παρέμβασης στον αστικό δημόσιο χώρο.

Έχει, επίσης, διατελέσει Σύμβουλος σε θέματα Αστικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Αστικών Αναπλάσεων σε Δήμους της Αττικής όπως και της Περιφέρειας.

Τέλος, το 2017 εργάσθηκε στην κατασκευή έργων σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Αττική με τη διεθνή Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Danish Refugee Council, ενώ παράλληλα διερευνά πτυχές ένταξης προσφυγικού πληθυσμού στο αστικό ελληνικό πλαίσιο.

Με ένα τέτοιο βιογραφικό και τόσες πολλές δράσεις είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ένταξη της Ασημίνας Παρασκευοπούλου στην «ΝΙΚΗ».

Έχουμε πολλά να κάνουμε!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.