“Νέα Αρχή”: Η Προσβασιμότητα στο 1ο ΓΕΛ

Τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, είναι κατοχυρωμένα από την ισχύουσα Νομοθεσία, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται με την αρμόζουσα προσήλωση και υπευθυνότητα. Η προσαρμογή των δημοσίων κτηρίων στις ανάγκες πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων, είναι υποχρεωτική. Τα στοιχεία τους και η κατάστασή τους, καθώς και οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα τα καταστήσουν απολύτως προσβάσιμα, θα έπρεπε να έχουν καταγραφεί στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το έχει κάνει ο Δήμος για τα σχολεία; Ας απαντήσει ένας υπεύθυνος.

Η προθεσμία έχει λήξει.

Ο Δήμος μας αντί να τρέχει πίσω από τα γεγονότα, ας ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα για τα σχολεία, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς.

Η κατάσταση στο 1ο ΓΕΛ στην Νεαπόλεως είναι δείγμα αδιαφορίας και αυθαιρεσίας. Στην χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Οικονόμου και της Ξανθής Κωτσάκου με την διεύθυνση του Σχολείου διατυπώθηκαν οι απόψεις της Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή σε τεχνικά και λειτουργικά ζητήματα της προσβασιμότητας, για τα οποία, το Σχολείο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων απαιτούν την άμεση λύση. Μετά από τόσα υπομνήματα και προτάσεις είναι απαράδεκτο να μένουν στις υποσχέσεις και να πανηγυρίζουν που “δέχτηκαν να το εξετάσουν” τώρα, μετά από τόσο καιρό!!!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.