Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Στις 10 το πρωί «ανοίγει» το Δημόσιο -Από τις 11 τα μαγαζιά στα βόρεια προάστια

Λόγω των προβλέψεων των μετεωρολόγων για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν απόψε και αύριο το πρωί, ελήφθη η απόφαση να ανοίξει στις 10 το πρωί το Δημόσιο (ώρα προσέλευσης υπαλλήλων και κοινού).

Παράλληλα, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί τα καταστήματα στα βόρεια προάστια, όπου η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αναμένεται να κάνει και αύριο αισθητή την παρουσία της με πυκνές χιονοπτώσεις.

Έκτακτο ωράριο λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου
Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει:

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου «ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ», σας γνωρίζουμε ότι ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής και για τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους. Η ώρα προσέλευσης καθορίζεται στις 10 π.μ., ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται εκ νέου ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα προγενέστερο της έκτακτης έναρξης λειτουργίας της Υπηρεσίας αύριο, 7/2/2023, στις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

Αποτελέσματα σύσκεψης της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκαν τα εξής:

Σχετική ανακοίνωση για τα σχολεία της Αττικής εξέδωσε η Περιφέρεια
Δημόσιος Τομέας: προσέλευση εργαζομένων στις Υπηρεσίες τους μετά τις 10:00 το πρωί
Λειτουργία εμπορικών καταστημάτων μετά τις 11:00 το πρωί στα βόρεια και βορειοανατολικά της Αττικής
Η ΕΛΑΣ έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση για διακοπή κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από τις 20:00 απόψε το βράδυ.
Ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε επαγρύπνηση και πλήρη ετοιμότητα
Διαρκής παρακολούθηση και αξιολόγηση της εξέλιξης της κακοκαιρίας
Διαρκής συντονισμός από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ΕΣΚΕΔΙΚ

Πηγή: iefimerida.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων