Γ. Οικονόμου: Η πόλη χρειάζεται επανεκκίνηση και ανανέωση του αυτοδιοικητικού δυναμικού (VD)

Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής εστίασε η εκπομπή «Αντικριστά» με τη Φωτεινή Νάσσου έχοντας καλεσμένο τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιώργο Οικονόμου, επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή».

Ο κ. Οικονόμου αξιοπρεπής με κουλτούρα και πολιτικό πολιτισμό, όπως  χαρακτηρίστηκε και από τη δημοσιογράφο, σε ήπιους τόνους αναφέρθηκε στα προβλήματα της πόλης και παρουσίασε ενδεικτικές λύσεις από το πρόγραμμα της παράταξής του.

Η Αγία Παρασκευή χρειάζεται επανεκκίνηση και μια νέα αρχή είπε ο κ. Οικονόμου, γιατί έχει ταλαιπωρηθεί από τα λάθη και τις παραλείψεις των διοικήσεων που είχαν δυστυχώς τις τύχες στα χέρια τους και έχασαν πολλές ευκαιρίες για την πόλη.

Όσον αφορά τον νυν δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, ο κ. Οικονόμου είπε πως είχε μια δεύτερη ευκαιρία αλλά δεν μπορεί να προσφέρει πλέον στην πόλη. Τον πρώτο λόγο τον έχει πάντα ο ηγέτης, αυτός που συντονίζει την ομάδα, όμως ένας δύσκολος δήμος όπως είναι η Αγία Παρασκευή χρειάζεται πολλά στελέχη στη διοίκηση με εμπειρία και τεχνοκράτες για να μπορεί να τα φέρει εις πέρας. Δε θέλω να μηδενίσω και να ακυρώσω τίποτα, πρόσθεσε. Κάθε δήμαρχος μέσα στη δημαρχιακή του θητεία που χειρίζεται χρήματα που μοιράζονται οριζόντια δεν μπορεί να μην κάνει κάτι. Ο Δήμαρχος αυτός δρομολόγησε κάποια πράγματα τα οποία δεν τα έχει δει ο δημότης. Καθυστέρησε πολύ, έχασε ευκαιρίες. Ο πόλη έχει την ίδια και χειρότερη εικόνα.

Το κυκλοφοριακό μαζί με την καθαριότητα είναι τα σοβαρότερα προβλήματα. Για το κυκλοφοριακό καμία δημοτική Αρχή τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει προσθέσει τίποτα. Είμαστε η μοναδική παράταξη που κατεβαίνουμε με ένα πρόγραμμα που θα λύσουμε επιτέλους το κυκλοφοριακό. Διότι χωροθετούμε 2000 θέσεις στάθμευσης, από τις οποίες οι 1200 στην περιοχή της κεντρικής πλατείας. Έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με την ΕΡΤ ώστε ο περίβολος της να υποδεχθεί υπόγειο πάρκινγκ επ’ ωφελεία του δήμου. Χρειάζεται σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Έχουμε κάνει πάρα πολύ δουλειά και θα φανεί τους επόμενους μήνες. Κανένας άλλος υποψήφιος δεν έχει ανοίξει το θέμα του κυκλοφοριακού.

Στο θέμα της καθαριότητας αναφέρθηκε στο αμαξοστάσιο όπου επικρατούν άθλιες τριτοκοσμικές συνθήκες, γι’ αυτό με το σύστημα της κινητικότητας αποχωρούν εργαζόμενοι. Συνέπεια να έχουμε μείνει στο παλιό σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων με μεγάλο κόστος για το δήμο. Δεν υπάρχει προοπτική να αποκτήσει ο δήμος αμαξοστάσιο, σταθμό μεταφόρτωσης, πράσινο σημείο και ουσιαστική ανακύκλωση. Δεν μπορεί να διαχειριστεί τα βιοαπόβλητα (καφέ κάδο). Σε μεταβατική περίοδο ώσπου να δοθεί λύση, ο μοναδικός τρόπος να διαχειριστούμε τα απορρίμματα είναι η διαδημοτική συνεργασία.

Μη ενδεδειγμένη η λύση για την κατασκευή του κολυμβητηρίου. Πισίνα 35μ. επιλέγει η παράταξη του κ. Οικονόμου και να μην επωμιστεί το κόστος ο δημότης.

Στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με τη σκληρή πολλές φορές κριτική κάνουν και πολλές σοβαρές προτάσεις.

Η πόλη δικαιούται να έχει ένα δημαρχείο έπειτα από 50 χρόνια όμως σταμάτησε η κατασκευή εδώ και 9 μήνες γιατί κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ελπίζουμε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας να επανεκκινήσει.

Από τους εννιά πιθανούς συνδυασμούς που υπάρχουν σήμερα, στην κάλπη θα φτάσουν 5-6. Η απλή αναλογική ήταν ένα δέλεαρ για κάποιους συνδυασμούς, τώρα όμως απαιτούνται μεγάλα σχήματα με πολλούς υποψηφίους.

Αναφερόμενος στην σημαντική του επιτυχία στις προηγούμενες εκλογές είπε ότι οι δημότες έχουν βαρεθεί να βλέπουν το ίδιο αυτοδιοικητικό δυναμικό τα τελευταία 20-25 χρόνια. Κάποια στιγμή αυτή η πορεία πρέπει να έχει ένα τέλος, να καταλαβαίνεις πότε πρέπει να αποχωρήσεις. Ο δήμος χρειάζεται μια ανανέωση του αυτοδιοικητικού δυναμικού.

Ο κόσμος μας έχει μάθει πια και μας έχει αξιολογήσει, έχει υποδεχθεί με μεγάλη αισιοδοξία τις προτάσεις μας, αναγνωρίζει στη δική μας παράταξη ως τη δύναμη ελπίδας και προοπτικής για το δήμο.

Τα μέλη του συνδυασμού είναι χωρίς πολιτικές ταυτότητες από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου. Υπάρχει πολύ δυνατή ομάδα για να διοικήσει και επάρκεια στελεχών με εμπειρία, ικανότητες και δεξιότητες.

Πολύ σημαντική κρίνει ο κ. Οικονόμου τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου, όπου μετά από την έντονη κριτική και τον έλεγχο που ασκεί η παράταξή του έχουν μειωθεί οι απευθείας αναθέσεις.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων