Ανδρέας Γκιζιώτης: Καμμιά παρέμβαση σε βάρος του Λόφου Τσακού και του πράσινου. Το σχέδιο επιστρέφεται.

Την αντίθεσή του για τη διάνοιξη δρόμου στο λόφο Τσακού εκφράζει ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Παρασκευής”.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Αντί να παρθούν μέτρα προστασίας του πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και συμφωνία των παρόντων παρατάξεων Ζορμπά, Σταθόπουλου, Μυλωνάκη και Οικονόμου (σε τοποθέτησή του σε σύσκεψη), ανατέθηκε μελέτη για διάνοιξη οδού πλάτους 5 μέτρων (από τα σχεδόν 50) στο λόφο Τσακού στη συνέχεια της Κριεζώτου, έως την Λάδωνος.

Πρόσχημα η πυροπροστασία του λόφου. Όμως ο δρόμος είναι αδιέξοδος, από κάποιο σημείο και μετά έχει σκαλοπάτια, οπότε πυροσβεστικό δεν μπαίνει.

Επικοινωνία με την οδό Κυκλάδων έχουν όλες οι ιδιοκτησίες, σε ελάχιστη απόσταση.

Κόβονται 39 πεύκα, και γίνεται μιά αντιαισθητική κατασκευή, το τοπίο παραμορφώνεται με τοιχίο μπετόν λόγω της κλίσης του εδάφους.

Κόστος σχεδόν μισό εκατομμύριο για να καταλήξει σε χώρο πάρκιν ορισμένων ελαχίστων ιδιοκτησιών. Η μεγάλη πλειοψηφία ούτε μπορεί, ούτε έχει πρόσβαση στη χρήση της οδού.

Οι περιβόητες διακυρήξεις περί διαβουλεύσεων πήγαν περίπατο. Καμμιά συζήτηση δεν έγινε με τους κατοίκους και τον Σύλλογο Τσακού.

Η εικόνα του διαμορφωμένου τμήματος που υποτίθεται πως είναι πεζόδρομος, αλλά τελικά λειτουργεί σαν χώρος στάθμευσης. Όπου επί Αντιδημαρχίας Τσιαμπά αντί κρασπέδου, έγιναν διανοίξεις – εξυπηρετήσεις  για πάρκιν μέσα στο δάσος…

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ. Ιδιώτης εργολάβος οικοδομής προς κατασκευή, για να μπορεί να πάρει στροφή, όπως αυτός την καταλαβαίνει, αποφάσισε και απέκοψε τμήμα στο πρανές του λόφου Τσακού επί της Κριεζώτου. Να γίνει αυτοψία και να καταλογισθούν ευθύνες.

Να τοποθετηθούν κρουνοί πυρόσβεσης. Να αντιμετωπισθεί η ασθένεια των πεύκων. Να καθαρίζεται και να συντηρείται ο λόφος.

Να γίνουν οι παρεμβάσεις στο υπάρχον τμήμα  και να λειτουργεί σαν πεζόδρομος.

Να διεκδικηθεί ο χώρος του παλιού λατομείου που ανήκει στην πόλης μας και διαχειρίζεται ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και καμμιά Δημοτική Αρχή  δεν ασχολήθηκε σοβαρά.

Καμμιά παρέμβαση σε βάρος του Λόφου Τσακου και του πράσινου. Το σχέδιο επιστρέφεται.

Ας μην βιαστεί κάποιος να προφασιστεί νομιμότητες και πολεοδομικές υποχρεώσεις…

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων