Γιάννης Σταθόπουλος: «Φτωχή» συντήρηση της Πλατείας Αγ. Ιωάννου

Διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου του Δήμου για εργασίες στην Πλατεία Αγ. Ιωάννου, επιβάλλεται να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, διότι:
Ο Β. Ζορμπάς, που σημειωτέον δεν είχε καθόλου ασχοληθεί με την Πλατεία στην πρώτη του θητεία, λίγους μήνες πριν τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, προχωρά σε μια «φτωχή» συντήρηση της Πλατείας χωρίς συντριβάνι, χωρίς να την κάνει εξωστρεφή και χωρίς να πετύχει χρηματοδότηση.
Είναι αναληθής η δήλωση του ότι η Πλατεία αλλάζει ριζικά!
Δεν υπάρχει καμμία μεταβολή στη σχεδίαση της, πλην της νέας Παιδικής χαράς.
Γίνεται απλή αντικατάσταση υλικών, καμμία οπτική αλλαγή μορφής, οι διάδρομοι παραμένουν ίδιοι και δυστυχώς δεν θα υπάρχει υδάτινο στοιχείο αφού δεν θα έχει συντριβανι (τα τρία σημερινά απομακρύνονται).
Αυτό δεν είναι ανάπλαση, είναι απλή συντήρηση, η οποία μάλιστα τηρουμένων των αναλογιών είναι ακριβή και με χρήματα του Δήμου.

Τι κάναμε εμείς
Στην ολοκλήρωση της Δημαρχιακής μας θητείας τον Αύγουστο του  2019, δημοπρατήσαμε  έργο εξαιρετικής ανάπλασης της Πλατείας Αγ. Ιωάννου.
Το έργο προχώρησε με μελέτη στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας που εργάσθηκαν μεγάλο διάστημα για να καταλήξουν και πετύχαμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Η Πλατεία σχεδιάστηκε με εξωστρέφεια (άνοιγε το κοίλο της, ώστε να είναι ορατή), μεγάλωνε η υπάρχουσα Παιδική χαρά, προσθέταμε καινούργια, είχαμε νέο επιδαπέδιο συντριβάνι στην θέση των σημερινών κατεστραμμένων, νεα καθιστικά, δάπεδα από γρανίτη κ.α.

Ο Β. Ζορμπάς ακύρωσε αυτό το εξαιρετικό έργο με ανεξήγητο «μίσος», με ψευδείς δικαιολογίες και με επίκληση τεχνικών ελλείψεων από τις οποίες καμμία δεν έχει «θεραπευθεί» τώρα.
Διέσυρε παράλληλα στο Πανελλήνιο την Αγία Παρασκευή με επιστολή του στον Χρυσοχοΐδη που έστειλε τα ΜΑΤ όπως και τις απαράδεκτες δηλώσεις του για την Πλατεία ως στέκι νεολαίων ναρκομανών.
Είναι πραγματικό λυπηρό το γεγονός της ακύρωσης του έργου μας.
Αντί να έχουμε από το 2020 μια πραγματικά καινουργια Πλατεία,θα έχουμε δυστυχώς μια απλή συντήρηση που δεν θα «ξεκουράζει» ούτε ως οπτική εικόνα ούτε ως αίσθηση σύγχρονης Πλατείας.
Με λύπη τα γράφουμε όλα αυτά αλλά και γιατί οι κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη έπρεπε να «ανταμειφθουν» με κάτι πραγματικά λειτουργικό και ωραίο.

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων