Το Πολιτιστικό Κέντρο “Παιδί και Δημιουργία” στο Διεθνές συνέδριο 3D4CE, Ρόδος 22 και 23 Ιουνίου 2023

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, στο 3ο Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου Ρόδου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  η 4η Διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “Η Τρισδιάστατη Εκτύπωση ένας Πολιτιστικός Επιταχυντής για την Εκπαίδευση” – “3D Printing: a Cultural accelerator for Education ” – 3D4CE.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 επισφραγίστηκαν οι εργασίες του προγράμματος με το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο “Learning the European traditional monuments and promoting cultural heritage via digital tools”, που πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Κλεόβουλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Στο έργο συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως συντονιστής και εταίροι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, το 3ο Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου Ρόδου, το Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας Λέσβου, το Istituto Comprensivo Sarzana ISA13 Ιταλίας, το Agrupamento de Escolas de Marrazes Πορτογαλίας και το Πολιτιστικό Κέντρο «Παιδί & Δημιουργία» στην Αθήνα.

Κατά τις διήμερες εργασίες παρουσιάστηκε το έργο του προγράμματος, οι δράσεις και τα αποτελέσματα από την Επιστημονικά Υπεύθυνη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα Μαρία Μαύρη, όπως επίσης οι δράσεις των δυο κύκλων Εκπαίδευσης των μαθητών/τριών, από τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως βασικές ομιλήτριες η κυρία Μαρία Γκουντούμα, εκπρόσωπος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και η κυρία Ουρανία Λάμπου, εκπρόσωπος από το υπουργείο Παιδείας που παρουσίασαν τις νέες πολιτικές χρήσης ψηφιακών εργαλείων στον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση. Οι εργασίες του συνεδρίου, όπως και του προγράμματος συνολικά έκλεισαν με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Εκπαίδευση- Νέες τεχνολογίες και Πολιτισμική Κληρονομιά».

Ευχαριστούμε την ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τις εκπαιδευτικούς του 3ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου Ρόδου για την άψογη οργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία. 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.