Μανώλης Μπεμπένης: Μονομερείς και παράνομες ενέργειες δε θα περάσουν! Στάθμευση απορριμματοφόρων στα Πευκάκια

.

Στα Πευκάκια Αγ. Παρασκευής και στη διασταύρωση των οδών Επαμεινώνδα & Λουκή Ακρίτα, ακριβώς κάτω από το 9ο Δημοτικό σχολείο υπάρχει οικόπεδο που ήταν πολλά χρόνια εγκαταλειμμένο και είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Το καλοκαίρι τα χόρτα δεν καθαρίζονταν με κίνδυνο πυρκαγιάς. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από γείτονες, που είχαν κάνει μια σειρά από ενέργειες στο Δήμο και στην Πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να καθαριστεί, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

Πριν λίγες μέρες όμως ο Δήμος Αγ. Παρασκευής κινητοποιήθηκε …….

Μπήκε στη διαδικασία να καθαρίσει το οικόπεδο, να το ισιώσει και να το περιφράξει. Το αρχικό χαμόγελο των γειτόνων μετατράπηκε σε οργή όταν ενημερώθηκαν από δημοσιεύματα ότι στο οικόπεδο πρόκειται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, να γίνει: “εγκατάσταση των δράσεων και του εξοπλισμού της Δ/σης Καθαριότητας και μηχανημάτων έργου» ενώ ήδη είναι μισθωμένο με ενοίκιο 1800€.

Μπεμπένης Μανώλης

Ωστόσο έγγραφο του δήμου Χαλανδρίου ενημερώνει ότι στην έκταση αυτή -στην εκτός σχεδίου περιοχή ΕΘΝΟΣ (Π.Ε. 16) – σύμφωνα με την Αναθεώρηση του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Χαλανδρίου καθορίστηκε η χρήση “αμιγούς κατοικίας” που σημαίνει ότι, η έκταση αύτη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Χώρος στάθμευσης απορριμματοφόρων, διότι είναι στον αστικό ιστό της πόλης, στην κυριολεξία μεσοτοιχία με πολυκατοικία.

Παρόλα αυτά, οι εργασίες προχωρούν γοργά, γοργότερα απ’ ότι μας έχει συνηθίσει ο δήμαρχος, και τα μηχανήματα δουλεύουν ξημερώματα, προφανώς για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, γεγονός που προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

Πραγματικά είναι αδιανόητο ο δήμαρχος να παίρνει αποφάσεις που αλλάζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών, χωρίς διαβούλευση μαζί τους, χωρίς να υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες κι εγκρίσεις που διασφαλίζουν τη νομιμότητα της κίνησης, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση των κατοίκων.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε απαραίτητο να γίνει το Σεπτέμβριο ενημερωτική συζήτηση των δημοτών σε συνεννόηση με το Σύλλογό Πευκακίων, όπου θα παρευρίσκεται ο δήμαρχος και όλοι οι αρμόδιοι φορείς και φυσικά οι ίδιοι οι δημότες και κάτοικοι της περιοχής.

Μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρχει σαφής δέσμευση του κ. Ζορμπά ότι δεν θα προχωρήσει καμία εργασία και δεν θα βρεθούν οι δημότες προ τετελεσμένων.

Ήδη οι κάτοικοι οργανώνονται, μαζεύουν υπογραφές και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.

Μονομερείς και παράνομες ενέργειες δε θα περάσουν!

Μπεμπένης Μανώλης

Τραπεζικός – Οικονομολόγος (Πανεπιστήμιο Πειραιά)

MSc in Maritime Economics (Πανεπιστήμιο Πειραιά)

Εκπρόσωπος των Εργαζομένων επί σειρά ετών σε ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ & τράπεζα Πειραιώς

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων