Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 6/9

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Γ. Δημόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 06-09-2023 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μεικτή συνεδρίαση), ήτοι για μεν τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), για δε τους συμμετέχοντες με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

https://appurl.io/Lh-kLJZmiH

Επίσης, οι αποφάσεις όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων αναρτώνται σταδιακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://appurl.io/09eZCiuByK

 1. Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων  της παράταξης «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής» κ. Γ. Δημητρίου και κ. Στ. Αναστασοπούλου αναφορικά με τον ορισμό ή μη Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας για την Περιφέρεια Αττικής.
 2. Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Δύναμη Ζωής» κ. Π. Παππά με θέμα: «την εκπόνηση μελέτης για την άρση επικινδυνότητας του παραλιακού τμήματος Αλεποχώρι προς Σχοίνο και την εκτέλεση έργου για την προστασία πρανών και την ασφαλή διέλευση οχημάτων στην παραλιακή οδό Σχοίνος – Αλεποχώρι.»,
 3. Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «Δύναμη Ζωής» κ. Χ. Καραμάνου με θέμα: «το κλείσιμο των Πάρκων και Αλσών αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής κατά τις ημέρες του καύσωνα».
 4. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου με θέμα: «τις ευθύνες που τυχόν φέρει η Περιφέρεια Αττικής για την δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ & Οπαδούς Ελληνικής ομάδας
 5. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου με θέμα: «τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα και θα λάβουν χώρα, στην ΠΕ Νήσων και ΠΕ Πειραιώς από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Σεπτέμβριο του 2023 και τον τρόπο χρηματοδότησης αυτών και το κόστος αυτών».
 6. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου με θέμα: «για τα δημόσια κτίρια εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, για νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Περιφέρειας Αττικής που δεν έχουν προβλεπόμενη πυρασφάλεια στην Περιφέρεια Αττικής, βάζοντας σε κίνδυνο εργαζομένους εκπαιδευτικούς, πολίτες εργαζόμενους αλλά και τους ανήλικους μαθητές αλλά και τα βρέφη».
 7. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου με θέμα τις απ’ ευθείας αναθέσεις συμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής γενικότερα και ειδικότερα μετά τις πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο και στη Φυλή.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. 1.    Επικύρωση πρακτικώντης 21ης, 22ης, 23ης,24ης&25ης συνεδρίασης έτους 2022 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 • κατόπιν υπογραφής σύμβασης, του με α/α 141 δρομολογίου μεταφοράς μαθητών της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 • ) Έγκριση του υπ΄ αριθμ. 36/2023 Πρακτικού της Πενταμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής Αξιολόγησης Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών καθώς και Διαδικασιών Διαπραγμάτευσης της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής (Π.Ε.Α.Α.) και Β) Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 106/2021 σύμβασης της Π.Ε.Α.Α. με την εταιρεία ΚΟΣΜΟΝΤΑΤΑ ΝΟ2 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής του μηχανογραφικού εξοπλισμού (Εκτυπωτές-Φωτοτυπικά -Πολυμηχανήματα) και αντικατάσταση αναλωσίμων της Π.Ε.Α.Α, των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, καθώς και του 1ου & 2ου Κ.Ε.Σ.Υ Ανατολικής Αττικής, για δύο (2) έτη (9.0000.000 σελίδες), αναφορικά με την παράταση της ισχύος της.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 • απόφασης σχετικά με πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή από το Δήμο Κυθήρων ενός οχήματος συμπίεσης και προώθησης απορριμμάτων για τον ΧΥΤΥ Κυθήρων, στο πλαίσιο της διαχείρισης απορριμμάτων Κυθήρων – Αντικυθήρων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014- 2020».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΑΙΑΟΣΕ – Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Σιδηροδρομικής Περιουσίας με δ.τ. ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. για το έργο με τίτλο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ, ΜΕΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ “ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ”», συνολικού προϋπολογισμού έως 999.900,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. σύναψης και όρων του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 1.335.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας

 • 26.  Συζήτηση σχετικά με το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αναφορικά με την παραβίαση των όρων της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άθληση στα γήπεδα τένις του Αττικού Άλσους.
 • άσκησης παρέμβασης, στην ασκηθείσα από τον ανάδοχο προσφυγή, για την ανάκληση της υπ’ αριθμόν 300/2023 πράξης του ΣΤ’ Κλιμακίου στο πλαίσιο της σύμβασης προμήθειας «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ», αναδόχου Κ/ξίας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ-ΑΚΤΩΡ FM AΕ-GLOBITEL AE».

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

 • Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Χωρικής Ενότητας Κοιλάδας του Δήμου Ωρωπού, Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής οΑντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

 • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (λόγω αλλαγής κατηγορίας της δραστηριότητας μετά από αλλαγές που επήλθαν στις διατάξεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας περί κατάταξης των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων) της υφιστάμενης δραστηριότητας (μονάδας) αποθήκευσης και διακίνησης συσκευασμένων εύφλεκτων, διαβρωτικών, οξειδωτικών, τοξικών και άλλων επικινδύνων ουσιών της εταιρείας “ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ Α.Ε.”, η οποία είναι εγκατεστημένη στη θέση “Σιντριβάνι Μαύρη Ώρα” του Δήμου Ασπροπύργου του νομού Αττικής».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)