Αγία Παρασκευή: Νέο απειλητικό τηλεφώνημα στον 14χρονο – Άφαντοι οι δράστες

Άφαντοι παραμένουν οι δράστες της επίθεσης στον 14χρονο στην Αγία Παρασκευή και οι γονείς τους. “Δεν έχω οργή για αυτά τα παιδιά, αλλά μια απέραντη λύπη” λέει ο πατέρας

Εξακολουθούν να είναι εξαφανισμένοι οι ανήλικοι δράστες της επίθεσης και των απειλών σε βάρος 14χρονου στην Αγία Παρασκευή, όπως επίσης και οι γονείς τους, ενώ το τριήμερο του αυτόφωρου έχει ήδη παρέλθει.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, η αστυνομία έχει επικοινωνήσει ήδη με την εισαγγελία ανηλίκων και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ώρες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο πατέρας του 14χρονου εξέφρασε τη θέση του για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας ανηλίκων όπως αυτό που συνέβη στο παιδί του, ενώ αποκάλυψε πως ο 14χρονος δέχτηκε νέο απειλητικό τηλεφώνημα το βράδυ του Σαββάτου (6/1). Παράλληλα, σημείωσε πως οι γονείς των δραστών της επίθεσης δεν πρόκειται να πτοηθούν από αγωγή που θα τους επιβάλει χρηματικό πρόστιμο καθώς, όπως εκτιμά, είναι ιδιαίτερα ευκατάστατοι.

«Εγώ πιστεύω ότι πρωτίστως η οικογένεια πρέπει να δίνει την πρέπουσα σημασία στα παιδιά όταν μεγαλώνουν και να φροντίζει να τους μεταφέρει τις αξίες και τα όρια που πρέπει να έχουν ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι και σωστά μέλη της κοινωνίας», ανέφερε ο πατέρας του 14χρονου και συνέχισε λέγοντας πως «όταν μία οικογένεια δεν είναι σε θέση να παρέχει αυτές τις κατευθύνσεις στα παιδιά, τότε νομίζω είναι χρέος της πολιτείας και όλων μας να συνεισφέρουμε είτε μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών, είτε μέσω ενός φιλικού περιβάλλοντος για να μην καταλήγουν τα παιδιά να κάνουν πράγματα, όπως αυτά που έκαναν στο παιδί μου».

«Δεν έχω οργή για αυτά τα παιδιά, αλλά έχω μια απέραντη λύπη. Τόσο για αυτό που συνέβη στο δικό μου το παιδί που ουσιαστικά του άλλαξε τη ζωή, όσο και για τα παιδιά των άλλων ανθρώπων που έκαναν αυτά τα απαίσια πράγματα» πρόσθεσε ο πατέρας. «Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι, ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην κοινωνία μας, μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε ποια είναι η φόρμουλα, τι πρέπει να κάνουμε ως γονείς για να μην φτάνουν τα παιδιά στην παραβατικότητα, στην εγκληματικότητα, εγκληματικές πράξεις εκ προμελέτης», υπογράμμισε.

Έπειτα, αναφέρθηκε τόσο στο απειλητικό τηλεφώνημα και την απειλή ότι θα τους σκοτώσουν με πυροβόλα όπλα, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει ποιος τον κάλεσε μέσα στη νύχτα. «Ήταν άγνωστος και νομίζω έφηβος» είπε.

Στη συνέχεια, ο πατέρας αποκάλυψε ότι το βράδυ του Σαββάτου και παρά τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα, άτομο κάλεσε με απόκρυψη τον γιο του και τον απείλησε ξανά. Όπως υπογραμμίζει, το παιδί δεν αναγνώρισε τη φωνή του ατόμου που τον κάλεσε, ενώ η κλήση διήρκεσε 47 δευτερόλεπτα, μέχρι που ο γιος έκλεισε το τηλέφωνο.

«Να σημειώσω ότι δεν πιστεύω ότι αυτοί είναι μία συμμορία των τριών ατόμων. Με απείλησαν ότι θα έρθουν 50 άτομα και θα με πυροβολήσουν με μία μπερέτα. Δεν πιστεύω ότι το έλεγαν από τη φαντασία τους. Πρέπει αν δει η Αστυνομία πόσα άτομα εμπλέκονται σε αυτή τη συμμορία. Πιθανολογώ ότι είναι περισσότερα άτομα» συμπλήρωσε ο πατέρας.

Για την περίπτωση να γίνει αγωγή και να κληθούν οι γονείς των δραστών να πληρώσουν αρκετά χρήματα, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω ότι αυτές οι οικογένειες πτοούνται από 100.000 ευρώ, απ’ ότι φαίνεται είναι ευκατάστατες οικογένειες».

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.