Τέλος το χάρτινο εισιτήριο –Πώς θα μπαίνουμε στο Μετρό και τα λεωφορεία

Την εφαρμογή ενός νέου συστήματος πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προανήγγειλε με δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρόκειται να υλοποιηθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθιστώντας πιο εύκολη και πιο απλή την πρόσβαση όλων των πολιτών στους συρμούς του Μετρό και στα λεωφορεία.

Πρόκειται για την ενσωμάτωση του συστήματος ανέπαφων συναλλαγών, το οποίο αυτομάτως θα επιτρέψει την είσοδο στο Μετρό και τα λεωφορείο χωρίς τη χρήση του παραδοσιακού εισιτηρίου αλλά με το απλό άγγιγμα μιας χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, το σύστημα ανέπαφων συναλλαγών «Tap Ν Pay» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα έχει ολοκληρωθεί έως και τα τέλη του έτους, βάζοντας τέλος στις ουρές που σχηματίζοντας στις ώρες αιχμής στα εκδοτήρια των παραδοσιακών εισιτηρίων.

Μάλιστα το συγκεκριμένο σύστημα ανέπαφων πληρωμών αναμένεται να περιορίσει και το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής, ειδικά στα μέσα μη σταθερής τροχιάς, όπου η αναζήτηση εισιτηρίων πέριξ των στάσεων εξελίσσεται σε έναν μικρό Γολγοθά.

Πλέον οι επιβάτες των λεωφορείων θα μπορούν να επιβιβάζονται χωρίς εισιτήριο και να προχωρούν σε μια ανέπαφη συναλλαγή χρησιμοποιώντας είτε μια τραπεζική κάρτα ή ακόμα και το κινητό τους τηλέφωνο αν και εφόσον αυτό διαθέτει την απαραίτητη εφαρμογή και το πρωτόκολλο επικοινωνίας NFC.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι τα παραδοσιακά εισιτήρια ATH.ENA Ticket και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών ATH.ENA Card δεν πρόκειται να καταργηθούν, εξυπηρετώντας όσους δεν επιθυμούν να επιδεικνύουν τραπεζικά στοιχεία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία των ανέπαφων συναλλαγών.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.