Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Τσακού Αγ. Παρασκευής ο πρόεδρος Ανδρέας Γκιζιώτης, παρουσίασε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην περιοχή, η οποία παραμένει αποκλεισμένη από τον Υμηττό από δεκάδες ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται εκεί.
Ο Σύλλογος μαζί με άλλους 20 φορείς και σωματεία διεκδικούν να αποδοθεί η έκταση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην πόλη, ενώ ο δήμος προωθεί σχέδια πολεοδόμησης, εμπορευματοποίησης και οικοπεδοποίησης του Υμηττού.
Εκ μέρους της Ενωσης Γονέων, η γραμματέας Στελίνα Χαιρέτη αναφέρθηκε στα προβλήματα των σχολείων της περιοχής, που χρειάζονται συνεχή συντήρηση και υποστήριξη όπως το ΕΠΑΛ.
Οι ελλείψεις σε ειδικό εξοπλισμό δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, είπε, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική που υποχρηματοδοτεί και κρατά υποστελεχωμένες τις σχολικές μονάδες. Πρόσθεσε πως η σχολική στέγη αποτελεί χρόνιο πρόβλημα, τα νηπιαγωγεία είναι σε κοντέινερς και συστεγάζονται, δημοτικά και νηπιαγωγεία έχουν ελλείψεις σε βασικές υποδομές όπως κουζίνες, τραπεζαρίες κ.α. ενώ τα γυμνάσια είναι χωρίς επαρκείς αίθουσες.
Επιπλέον στο ΕΠΑΛ και στα Ειδικά Σχολεία δεν καλύπτονται οι αιτήσεις των μαθητών γιατί δεν χωράνε με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να πηγαίνουν σε άλλες περιοχές.
Κατήγγειλε την κυβέρνηση που υποχρηματοδοτεί και κρατά υποστελεχωμένες τις σχολικές μονάδες και αντί να επιλύσει τα προβλήματα με την ανέγερση νέων σχολείων και μόνιμες προσλήψεις καταφεύγει στις συγχωνεύσεις τμημάτων, τη δημιουρία πολυπληθών τμημάτων και στις μετακινήσεις των μαθητών.
—
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του https://www.aparaskevi-images.gr/, στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook ή στο X(Twitter).
Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.