Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τιμά τον αείμνηστο στρατηγό Γεώργιο Τόμπρα

tompras

Την τοποθέτηση αναμνηστικής πινακίδας μπροστά στο σπίτι που έζησε και πέθανε ο αείμνηστος Στρατηγός Γεώργιος Τόμπρας

αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στις 5/7/2016 στο πλαίσιο της εκφρασμένης θέλησης της Δημοτικής αρχής αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου να τιμήσουν εκείνους τους συμπολίτες που διαχρονικά έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Αγία Παρασκευή και στον τόπο μας γενικότερα.

Ο αείμνηστος στρατηγός, ένας ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα και των Βαλκανικών πολέμων, έζησε επί δεκαετίες και πέθανε στην πόλη , το δε σπίτι του υπάρχει ακόμα επί της οδού Μεσογείων αρ.375. Το όνομά του είναι γνωστό στο ευρύ κοινό της πόλης μας (στάση Τόμπρα, οδός Στρατηγού Τόμπρα), όμως η προσφορά του στην πατρίδα μας είναι μάλλον άγνωστη.

Η δημοτική αρχή πρότεινε λοιπόν και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τοποθετηθεί η αναμνηστική πινακίδα που θα αναφέρεται στον ίδιο και την προσφορά του που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας και ειδικά για τους νέους.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter