Συνάντηση του διαδημοτικού Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

.

Ο διαδημοτικός Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησαν συνάντηση φορέων-υπεύθυνων παιδείας των Δήμων-μελών του Συνδέσμου, την Τετάρτη 31-10-12 στην αίθουσα θεάτρου του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν με πρωτοβουλία του Συνδέσμου στα σχολεία των Δήμων μελών του, την τρέχουσα σχολική χρονιά. Ο Σύνδεσμος έχοντας σαν κύριο στόχο του την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις και προγράμματα σε αυτή την κατεύθυνση. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Απονομή ετησίων Βραβείων “Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας” στα σχολεία των Δήμων-μελών, για τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας που θα αναπτύξουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
  • Μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που πραγματοποιούνται από προσωπικό του Συνδέσμου με ειδικά όργανα μέτρησης στα σχολεία.
  • Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής
  • Επισκέψεις στο Αιολικό Πάρκο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)
  • Επισκέψεις στο Εκπαιδευτικό Οικολογικό Πάρκο στο Ν. Ψυχικό.

Τα μέλη του Συνδέσμου όσον αφορά την Αγία Παρασκευή είναι ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς , ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος και ο κ. Εμμανουήλ Κωνσταντακόπουλος.

Το λόγο πήραν και μίλησαν: ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης Καμάρας Παύλος, από το σύλλογο γονέων Φιλοθέης-Ψυχικού ο Παπανικολάου Γεώργιος, από τη σχολική επιτροπή Χολαργού-Παπάγου ο Πέτρος Βλάχος, η Βασιλοπούλου Μπέτυ από τη Διοικητική υποστήριξη του Συνδέσμου και ο Γκότζος Δημήτριος Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας