“Κόκκινα δάνεια”, πρόταση της δημοτικής παράταξης “Αγία Παρασκευή η πόλη μας” στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πρόταση για τα “κόκκινα δάνεια” των δημοτών της Αγίας Παρασκευής, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Ζορμπάς στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: -Το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

κ. Γιάννη Σταθόπουλο

– Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

κ. Γεράσιμο Βλάχο

ΘΕΜΑ: Αίτημα συζήτησης θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο

Είναι γνωστό, ότι τα ονομαζόμενα ως «κόκκινα» δάνεια, πωλούνται από τις Τράπεζες σε εξευτελιστικές τιμές σε ξένα «Funds», με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες που έχουν πραγματική αδυναμία να τα εξοφλήσουν, να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και τα «Funds» να αισχροκερδούν. Είναι βέβαιο, ότι μεταξύ των δανειοληπτών αυτών βρίσκονται και αρκετοί δημότες του Δήμου μας.

Κατόπιν αυτού, η δημοτική παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» αιτείται την εισαγωγή θέματος στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, με τίτλο «Συζήτηση και λήψη απόφασης α. Για την έρευνα και χαρτογράφηση των περιπτώσεων δημοτών μας που λόγω πραγματικής αδυναμίας δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα δάνεια που έχουν λάβει από Τράπεζες για την αγορά κατοικίας και β. Για τη διερεύνηση της δυνατότητας του Δήμου να ιδρύσει Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, η οποία αξιοποιώντας τη δημοτική περιουσία, θα εξαγοράσει τα τυχόν «κόκκινα δάνεια» δημοτών του Δήμου που κινδυνεύουν να χάσουν τις κατοικίες τους και στη συνέχεια θα διευκολύνει τους δανειολήπτες  στην ομαλή εξόφληση της οφειλής τους, χωρίς όμως να διακινδυνεύεται η δημοτική περιουσία».

Παρακαλούμε για την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Την λεπτομερή έγγραφη εισήγησή μας, θα την καταθέσουμε εγκαίρως όπως προβλέπεται.

Αγία Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2017

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter